Ať už vám klasické porce v restauracích přijdou malé, nebo si nikdy nejste schopni vybrat z menu pouze jeden hlavní chod, koncept „all you can eat“ by vás měl uspokojit. Za fixní cenu totiž můžete v podniku hodovat klidně několik hodin. Kam za specialitami brazilské, belgické či japonské kuchyně?
Pokud si systém neomezené konzumace pochvalujete na dovolených v rámci all inclusive, dopřejte si podobný gastronomický zážitek i v Česku. Navštivte jednu z pražských restaurací, vyzkoušejte různé druhy jídel a nestyďte si přidat.
Už jen fakt, že Brasileiro patří do rodiny Ambiente, dává záruku, že se zde dobře najíte. Pokud patříte k milovníkům masa, passadoři vám ho začnou servírovat z grilu rovnou do talíře. A to až do té doby, dokud neřeknete stop. Těšit se můžete třeba na cupím neboli hrb z brazilského býka, kachní prsa, kuřecí stehýnka, jehněčí kýtu či nejrůznější speciality z hovězího. Od pondělí do pátku vás neomezená konzumace včetně příloh vyjde na 815 Kč, když stihnete zaplatit do 18 hodin. V ostatních případech či ve státní svátky si připravte o 240 Kč navíc. Jestliže upřednostňujete spíš mořské plody a zeleninu, zamiřte k sushi a salátovému baru. Za 625 Kč si zde můžete nabrat tolik porcí, kolik se do vás vejde. Brasileiro má v Praze hned dvě pobočky, ve Slovanském domě a v ulici U Radnice.
Možná se budete divit, ale vedle Václavského náměstí ve Vodičkově ulici se nachází kousek opravdové Indie. Ostatně, kdo by tuto exotickou kuchyni zvládl uvařit lépe než rodilí Indové? A právě ti tu pracují jako kuchaři. Nechte se omámit tradičními rodinnými recepty třeba v rámci obědového bufetu, který je pro vás k dispozici každý všední den od 11 do 15 hodin, navíc za příjemnou cenu. Vyberou si dokonce i příznivci rostlinného stravování! Akce „All you can eat“ vyjde vegany na 129 Kč, vegetariány na 149 Kč a příznivce masa na 179 Kč.
Vyhlášeným podnikem je už dvacet let. Návštěva Les Moules v Pařížské ulici patří k luxusním zážitkům, o které byste se neměli ochudit ani vy. Tedy pokud milujete dobré kvalitní pivo, belgickou kuchyni a mušle. Věřili byste, že hosté jich tu měsíčně snědí půl druhé tuny? Jsou čerstvé, pocházejí se Severního moře a restauraci získaly nejedno kulinářské ocenění. Mušle sice nepatří do jídelníčku každého, ale jestli jste zrovna vy jejich fanouškem, v Les Moules si můžete objednat za 888 Kč nekonečný hrnec této mořské pochoutky.
Za českou kuchyní v moderním pojetí nestojí nikdo jiný než proslulý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (65). V jeho nejmladší restauraci si samozřejmě vychutnáte fantastické speciality tuzemské gastronomie, ale zvláštní pozornost si zaslouží rovněž bufetové snídaně. Jsou určené hlavně pro ty, kteří si chtějí připomenout prázdninová hotelová rána z letních dovolených. Od sedmi do půl jedenácté můžete vyzkoušet všechny dobroty, na které máte chuť. Stačí si jen vybrat a nabrat na talíř. V ceně 375 Kč jsou zahrnuté i džusy, čaje a kávy.
Síť restaurací Sakura’s objevíte v obchodních domech. Nejen v Praze na Arkádách, ale také v brněnské Vaňkovce, liberecké Plaze či v pardubickém Atriu. Koncept společnosti je zaměřen především na running sushi a systém All you can eat. Asijské delikatesy si berete přímo z pásu, který jezdí kolem vašeho stolu, a je jen na vás kolik se jich rozhodnete zkonzumovat. Kromě sushi můžete vyzkoušet saláty, přílohy, obalované krevety, sezonní ovoce nebo dezerty. Dospělá osoba zaplatí za vstupenku na running sushi v hlavní městě 389 Kč ve všední den od 10 do 17 hod. Pozdější termín ji vyjde o stovku dráž, stejně jako víkendy nebo svátky.
Zdroj fotografií: Shutterstock a Instagram