Expres ráno /
Celý playlist
Kalendář

Krásná Michelle Pfeiffer slaví půlkulatiny

Avatar photo Radek Honc
29. 04. 2023

29. duben je 119. dnem roku, do jehož konce zbývá 246 dní. Svátek má Robert, Roberta, Robinson, Roderik, Rodrigo a Roland. Pokud se vám dnes narodí dítě, možná byste měli uvažovat, že bude tenistou. 29. dubna se totiž narodila nejznámější tenisová dvojčata, Bob a Mike Bryanové, vítězové 114/123 deblových titulů na okruhu ATP. Kromě nich slaví i italská tenistka Sara Errani a americký sympaťák Andre Agassi. 

Kdo další slaví narozeniny? A co se stalo v hudebním světě?   

Všechno nejlepší, Kim Gordon: Inspirace Kurta Cobaina a vůdčí osobnost Sonic Youth slaví sedmdesátiny

Pavel Kučera / 28. 04. 2023

Narodili se

Tom Smith, anglický hudebník (1981)

Zpěvák, klavírista, kytarista a hlavní autor kapely The Editors. Jejich druhé a komerčně nejúspěšnější album An End Has A Start z roku 2007 se dostalo na vrchol albového žebříčku ve Velké Británii, stejně si vedlo i album následující, In This Light And On This Evening. I všech pět ostatních alb skončilo v Top 10 ostrovního žebříčku.

Uma Thurman, americká herečka (1970)

Mia Wallace, The Bride a Beatrix Kiddo: Postavy, které udělaly bostonskou rodačku nesmrtelnou.

Andre Agassi, americký tenista (1970)

Nikdo před ním (a zatím ani po něm) nehrál tenis v džínových kraťasech a s křížkem v uchu. Jeho manželkou je od roku 2001 jedna z nejlepších tenistek všech dob, Němka Steffi Graf.

Michelle Pfeiffer, americká herečka (1958)

Držitelka Zlatého glóbu a Ceny BAFTA byla třikrát nominovaná na Oscara. Jako nejkrásnější žena světa se dvakrát objevila na obálce časopisu People. 

Tammi Terrell, americká zpěvačka (1945)

Společně s Marvinem Gayem byla v šedesátých letech výraznou tváří nahrávací společnosti Motown Records. Společně nazpívali mnoho duetů včetně nejznámějšího Ain’t No Mountain High Enough. Tammi Terrell se nedožila svých 25. narozenin, osudným se jí stal mozkový tumor.

STALO SE

2016

Patnáct alb Prince najednou se dostalo do ostrovního albového žebříčku poté, co fanoušci začali ve velkém kupovat jeho hudbu. Příčinou byla muzikantova smrt o pár dní dříve.

2014

David Gilmour (Pink Floyd), Johny Marr (The Smiths) a Ed O’Brian (Radiohead) napsali otevřený dopis, který nechali otisknout v The Guardian. Požadovali v něm, aby bylo britským vězňům umožněno ponechat si hudební nástroje.

2009

Anonymní fanoušek kapely The Queen vydražil v aukci soukromou dvouhodinovou lekci hraní na kytaru s Brianem Mayem. Částka 11 tisíc dolarů putovala na účet nadace pro pomoc dětem v Brazílii, jejímž patronem slavný kytarista v té době byl. 

1967

Aretha Franklin vydala svůj hit Respect (coververzi stejnojmenné písně Otise Reddinga), který byl později vyhlášený jako Billboard Song Of The Year. 

Ze stříbrného plátna k plotně: Krásná Jessica Alba chtěla být herečkou od dětství, teď dává přednost rodině

Michaela Dočkalová / 28. 04. 2023

Svatební trendy 2023: Pro nevěsty rozparky a výstřihy na zádech a pro ženichy béžová a důraz na doplňky

Andrea Machajdíková / 28. 04. 2023

Zdroje: Wikipedia, onthisday.com, thisdayinmusic.com
Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM