Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
VIP

Má problémy se zákonem i ženami: Průšvihář Shia LaBeouf slaví narozeniny

Avatar photo Michaela Dočkalová
11. 06. 2023

Hezoun ze sci-fi dobrodružné série Transformers Shia LaBeouf na první pohled vypadá jako sympatický mladík, který se na rozdíl od svých postav v akčních filmech průšvihům vyhýbá. Ale zdání klame, herec je magnetem na problémy. Až je s podivem, že stále dostává jednu roli za druhou.  Shia LeBeouf slaví 37. narozeniny!

Shia LaBeouf se narodil v Los Angeles 11. června 1986. Vychovávali ho matka Shayna Saide a otec Jeffrey LaBeouf, válečný veterán z vietnamské války. Rodiče ho odmala vedli k židovské víře, protože jeho matka je Židovka. Shia v  dospělosti přiznal, že měl s otcem velmi komplikovaný vztah, hlavně proto, že byl závislý na nejrůznějších návykových látkách.

Dávaly svalům emoce: České hlasy oblíbených akčních hrdinů

Carlito Brigante / 03. 06. 2023

Transformeři mu změnili život

Už v 10 letech začal vystupovat jako stand-up komik. Pak přesedlal na herectví, protože věřil, že ho to učiní finančně nezávislým. Poprvé stanul před kamerou v roce 1998, kdy si zahrál menší role ve filmech The Christmas Path, Snídaně s Einsteinem nebo Monkey Business. Víc mu šly ale seriály, zazářil například v rodinném seriálu Báječní Stevensovi. Otec ho na natáčení doprovázel, ale nebyl příliš žádoucím prvkem. Všichni byli z jeho přítomnosti nervózní, protože z něj prý vyzařovala negativní energie. Shia LaBeouf se po celém světě proslavil až vedlejší rolí v mysteriózním thrilleru Constantine. Pak už přišla jeho slavná éra. Rok 2007 pro něj byl zlomovým. Zahrál si v prvním díle Transformers, kdy měl za úkol zachránit svět před takzvanými Decepticony. A režisér Michael Bay ho obsadil i do pokračování z let 2009 a 2011. Střihl si také jednu hlavních rolí ve dvoudílném erotickém filmu Nymfomanka Larse von Triera. Po boku Brada Pitta zazářil ve válečném dramatu Železná srdce. Z posledních let stojí za zmínku i jeho role v dobrodružném filmu Burákový sokol nebo kanadském dramatu Střípky ženy. V letošním roce bude mít premiéru film After Exile, v němž si zahraje společně s Robertem De Nirem a Chloë Grace Moretz. A příští rok ho uvidíme v očekávaném snímku Francise Forda Coppoly Megalopolis, ačkoliv jeho působení v tomto filmu nebylo z počátku vůbec jisté, především kvůli excesům a skandálům, pro které jako by se herec narodil.

Návrat ve velkém stylu: Shia LaBeouf bude hrát v novém Coppolově filmu, legendárního režiséra neodradily ani hercovy problémy se zákonem

Michaela Dočkalová / 04. 01. 2023

Problémy na každém kroku

Shia LaBeouf totiž není vůbec žádný svatoušek. V roce 2014 se na Broadwayi při divadelním představení navážel do fanoušků a do některých dokonce strkal. Pár týdnů nato ho strážníci chytili opilého a herec je poplival. Podstoupil protialkoholní léčbu, ale ta mu moc nepomohla. Respektive se zcela minula účinkem. Opět ho zadržela policie v texaském Austinu, když kolem sebe máchal rukama a zase strkal do lidí. LaBeouf se později do médií zmínil, že trpí posttraumatickou poruchou kvůli tomu, že kdysi dávno viděl, jak byla jeho matka znásilněná. Prošel si dlouhou existenciální krizí a dnes přiznává, že ne vždycky se choval dobře a lituje toho.

Věrnost mu nic neříká

Herec má za sebou i jedno manželství. Oženil se s herečkou, s níž si zahrál ve filmu Nymfomanka. Miu Goth si vzal v roce 2016, ale po dvou letech se rozešli. Později se ovšem zase dali dohromady a podle všeho jsou spolu dodnes, ačkoliv sám herec přiznal, že žádné své partnerce nedokázal být věrný. Než poznal Miu, randil například s herečkami Amber Tamblyn nebo Megan Fox, s níž se dal dohromady v roce 2007 při natáčení filmu Transformers. Svůj vztah však potvrdili až o několik let později. Mezi jeho bývalé partnerky patří i australská herečka Isabel Lucas, s níž natáčel pokračování Transformers: Pomsta poražených v roce 2008. Krátký románek prožil i s herečkami Carey Mulligan nebo Kate Mara. Když se poprvé rozešel s Miou Goth, na chvíli si odskočil ke zpěvačce FKA twigs, která ho později obvinila ze sexuálního napadení a emočního týrání, a herečce Margaret Qualley. Pak ale zjistil, že bez Miy zkrátka nemůže žít. Anebo je to jediná žena, která je ochotná mu tolerovat nevěru.

Herečku Miu Goth si vzal a později se rozešli. Nakonec se k sobě zase vrátili a jsou spolu dodnes

Soukromé životy dětských hvězd veselé nebyly. Kdo skončil za mřížemi a kdo v léčebně?

Karin Šnýdrová / 01. 06. 2022

Jak se z rappera a kriminálníka stala filmová hvězda: Mark Wahlberg slaví narozeniny

Michaela Dočkalová / 05. 06. 2023

Zdroje: csfd.cz, imdb.com, insider.com, usmagazine.com
Foto: DFree / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM