Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Ostatní

Mark Zuckerberg si svojí novou roli spasitele vyloženě užívá: Konkurence Twitteru je hit

Avatar photo Pierre Beneš
14. 07. 2023

Po týdnu od spuštění nové sociální sítě Threads se z ní stal nejrychleji rostoucí digitální produkt v historii. Sta miliónů uživatelů dosáhla po pěti dnech od otevření. Co všechno za úspěchem stojí, jaká na síti panuje atmosféra a proč ještě není v Evropské unii, v rozhovoru podcastu Stopáž vysvětluje redaktor Deníku SME David Tvrdoň.

Ve chvíli kdy sociální síť Twitter (omylem) koupil Elon Musk, zavětřila firma Meta (čili Facebook) příležitost a nasadila tým vývojářů na výrobu alternativy k této rychlé a informačně husté sociální síti. Po půl roce Muskovy nadvlády nad Twitterem plné kontroverzí, technických problémů a nejasného směřování sítě Meta svůj projekt dostala do fáze, kdy se dal vypustit na veřejnost. Během pěti dnů se do aplikace Threads, která je postavená na ekosystému současného instagramu, zaregistrovalo více než 100 milionů uživatelů. A to i přesto, že síť není dostupná v Evropské unii, protože nesplňuje podmínky pro vstup na evropský trh, který se nově musí řídit pravidly Digital Markets Act.

V rozhovoru této epizody podcastu Stopáž společně s Davidem Tvrdoněm z Deníku SME probíráme, jak se šéfovi Facebooku Marku Zuckerbergovi během týdne podařilo přetavit svojí pošramocenou image a udělat ze sebe poměrně vtipnou a pozitivní postavu internetové komunity.

Kromě analýzy vtipnosti Zuckerbergových memů se samozřejmě věnujeme i tomu, jak aplikace Threads funguje, jaká na ní panuje atmosféra, nebo vám poradíme jak si sociální síť stáhnout i na území Evropské unie.

V dnešní epizodě se ještě dozvíte například jakou sociální síť preferuje Taliban, proč Paříž zdražuje parkování terénních aut nebo kdo vyhrál mistrovství světa v závodu šneků. Podcast Stopáž vychází každý pátek a kromě Expresu si ho můžete poslechnout v aplikaci Seznam.cz, na Podcasty.cz nebo ve vašem oblíbeném podcastovém přehrávači.

Za nejrychlejší pád banky v historii můžou sociální sítě: Co dřív trvalo měsíce, je dnes otázkou dnů

Pierre Beneš / 31. 03. 2023

Michael Douglas nadává na sociální sítě: Prý mu zničily život

Michaela Dočkalová / 19. 06. 2023

Úvodní foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM