Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Trendy

Jak v létě pečovat o vlasy nejen u moře: Dopřejte jim UV ochranu a zkuste noční zábal

Andrea Machajdíková
Foto: Shutterstock.com
01. 08. 2023

Léto sice milujeme, ale naše vlasy dostávají pořádně zabrat. Abyste na podzim nemuseli podstupovat drahou a časově náročnou ozdravnou kúru u kadeřníka, věnujte jim speciální péči už teď.

Sluneční paprsky vlasy vysušují a oslabují, chlór zase rozpouští kožní maz a narušuje keratin ve vlasech, což způsobuje opět vysušování a nesmíme zapomenout také na mořskou vodu, která sice vlasům dodá potřebné minerály, ale v kombinaci se slunečními paprsky je opět dehydratuje. Díky šikovným a spolehlivým vlasovým přípravkům ale můžete své vlasy dostatečně ochránit a užít si tak pohodové léto s krásně lesklou a zdravou hřívou, která bude zářit i na podzim.

Tiktokový trend vás zbaví suché pleti i vrásek: Za slugging vám vaše tvář poděkuje

Andrea Machajdíková / 10. 05. 2023

Zapojte sluneční kosmetiku

Stejně tak, jako v létě automaticky používáte opalovací krémy, měli byste do svého repertoáru zařadit i speciální sluneční vlasovou kosmetiku. Ideální je kombinace šamponu, kondicionéru a masky. Tuhle trojici používejte celé léto, ať už jste u moře, na chalupě nebo jen občas po práci vyrazíte na koupaliště. Svůj letní arzenál doplňte ještě o ochranný sprej na vlasy, který zabraňuje nepříznivým vlivům UV záření. Funguje vlastně jako takový opalovací krém na vlasy. Sprej nanášejte klidně i několikrát za den, podle toho, jak moc se vyskytujete na přímém slunci. 

Chraňte hlavu

Spolehlivou ochranou vlasů jsou také pokrývky hlavy. Stylový klobouček nebo kšiltovka ochrání před sluncem nejen vlasy, ale i pokožku hlavy. Taková spálená pěšinka je totiž pořádně bolestivá. I když máte něco hlavě, stejně vlasy nastříkejte sprejem proti UV záření. Dvojitá ochrana není nikdy na škodu.

Pokrývka hlavy vás v létě ochrání před úžehem, ale i před spálením pokožky hlavy a vysoušení vlasů. Foto: Shutterstock.com

Dbejte na rozčesávání

„Slaný“ look vypadá skvěle, ale večer po umytí vlasů je vždy důkladně rozčešte. A na dovolené u moře si dejte speciálně záležet, abyste rozčesávali opravdu šetrně. Začněte od konečků a postupně se posouvejte nahoru. Jednou rukou držte kartáč a druhou přidržujte vlasy. Díky oparnému rozčesávání se nebudou zbytečně lámat ani trhat. 

Dopřejte jim noční péči

Pokud máte čas a chuť, můžete vlasům, nejenom na dovolené, dopřát noční olejový zábal. Důkladně do nich vetřete pečující vlasový olej, nebo postačí i obyčejný kokosový a nechte ho působit celou noc. Ráno vlasy důkladně umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem a uvidíte, jak budou celý den zářit. 

Tip: Na polštář si dejte ručník, nebo vlasy rozdělte do dvou culíků a ty zabalte do fólie.

Tipy na ochranné vlasové produkty najdete v galerii:

Kosmetika na dovolenou: Zabalte si k moři, rybníku i bazénu kousky, bez kterých se neobejdete

Andrea Machajdíková / 12. 07. 2023

Zavinovací šaty slaví 50 let: Vyberte si ty pravé, ve kterých strávíte léto

Andrea Machajdíková / 17. 05. 2023

Autorský článek
Zdroj fotografií: Shutterstock, Notino, Sephora, Svetkadernictvi.cz, Bezvavlasy.cz, Purity Vision

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM