Víkend na Expres FM /
Celý playlist
Lifestyle

Konec v přímém přenosu: Blikanec před kamerami udělal tečku za kariérou Haškovi, Nixonovi i Janet Jackson

Avatar photo Carlito Brigante
26. 08. 2023

Tomáš Řepka to svého času trefně nazval „blikanec“. Dočasné pomatení smyslů, během kterého se na hřišti, kurtu i politickém kolbišti může stát leccos. Své o tom ví i celebrity a osobnosti veřejného dění, které stálo pár sekund nepozornosti celý zbytek skvěle rozjeté kariéry.

Nejlepší možná průprava: Herecké zkušenosti pomohly v politice ukrajinskému prezidentovi i českému senátorovi

Carlito Brigante / 05. 08. 2023

Michal Hašek

Pravděpodobně neslavnější případ veřejnoprávního vyhazovu na minutu. Stačily necelé tři minuty a bylo po kariéře. Bývalý hejtman a čelní představitel levicové ČSSD byl v dnes již legendárním Interview Daniely Drtinové rozebrán doslova na atomy. Během krátkého časového úseku byl usvědčen hned z jedenácti prokazatelných lží. Zatímco Daniela Drtinová i díky tomuto výkonu stoupala výš, Haškova kariéra v pár vteřinách skončila. Jedná o dokonalou případovou studii, kdy se nejprve arogantně působící zákonodárce oháněl vlastní konstrukcí, aby v závěru předvedl opravdově působící slzy v očích, kdy by se nad Haškem ustrnul snad i kámen. Léty budovaná kariéra je pryč a někdejší „korunní princ“ ČSSD skončil v propadlišti dějin. Minimálně do doby, kdy ho spolustraníci jmenovali volebním manažerem. Jelikož ale sociální demokracie nezískala ani jeden poslanecký mandát, zřejmě to byla labutí píseň prolhaného politika. 

Celé interview najdete v iVysílání České televize

Janet Jackson

Super Bowl je bez diskuze nejprestižnějším hudebním slotem v americkém showbyznysu. Miliony natěšených diváků a odměna za dřinu. Obrovský mediální zásah láká k tomu šokovat. Jenže takzvaná Nipplegate navždy změnila hudební průmysl a utlumila jednu zdánlivě neutlumitelnou kariéru. Podíleli se ní dva miláčci tehdejšího publika: Justin Timberlake (tomu tento status zůstal) a Janet Jackson, kterou stála tahle třaskavá kauza kariéru. Puritánská část USA kontroverzní show, kde Janet Jackson, vypadlo „překvapivě“ ňadro, navždy změnila pravidla živého vysílání. Všechny živé přenosy se od té doby vysílají s  mírným zpožděním, aby pozorný pracovník podobně kontroverzní moment utnul. Odhalená okovaná bradavka udělala ze sestry Krále popu veřejného nepřítele číslo 1. 

Richard Nixon

8. srpen 1974 bude už navždy zásadním datem pro americká média. Bylo to poprvé, kdy rezignoval americký prezident ještě před koncem svého mandátu. A bylo to poprvé, kdy právě novináři vyvinuli na hlavu státu takový tlak.  Osudnou se mu stala aféra Watergate s uniklými odposlechy, které otřásly nejen americkou historií, ale také chodem moderních dějin. Za odhalením kauzy stáli Bob Woodward a Carl Bernstein, kteří pracovali také s tajnými informátory. Rozsah kauzy byl obří, takže Nixonovi nepomohl ani původně striktně odmítavý postoj. Alibi se postupem času začalo bořit jako domeček z karet. Prezident stál před rizikem přímého odvolání z funkce, trestního stíhání, několika násobného zneužití pravomocí a opovrhování Kongresem USA. Tenhle smrtící koktejl už nešlo ustát a Nixon se rozhodl odstoupit sám. Učinil tak před miliony diváků 8. srpna 1974 v přímém přenosu. Třaskavou kauzu sice nezmínil, ale doslovnost v tomto případě ani nebyla třeba. 

Flákanec, pasy nebo kanál komunistickej: Nejvtipnější momenty české politiky

Lukáš Moravec / 08. 08. 2022

Pseudokoncentrák, kampáň i pět na stole v českých: Nejhorší hlášky českých politiků

Carlito Brigante / 13. 01. 2023

Zdroje: denik.cz, ceskatelevize.cz

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM