Expres ráno /
Celý playlist
Trendy

Balayage, nebo ombré: Vyznejte se v technikách barvení vlasů a zjistěte, která je pro vás ta pravá

Andrea Machajdíková
24. 08. 2023

Už pár let vévodí trendům v oblasti vlasů barvící techniky, jejichž výsledkem je přirozený look, který vypadá skvěle s každým účesem. Pokud, už nechcete být blondýna, nebo bruneta, vyberte si jednu z technik a pusťte se se svým kadeřníkem do proměny.

Nejvíce v kurzu jsou techniky, které propojují více barevných tónů tak, že na sebe přirozeně navazují. Když vám pak do vlasů zasvítí sluníčko, vypadají úplně jinak. Stejně tak se barevná kombinace lehce změní, když je třeba vyčešete do culíku. Taková investice u kadeřníka se opravdu vyplatí, protože je zaručené, že vás vaše nové vlasy rozhodně jen tak neomrzí.

Jak v létě pečovat o vlasy nejen u moře: Dopřejte jim UV ochranu a zkuste noční zábal

Andrea Machajdíková / 01. 08. 2023

Ombré

Tím to všechno začalo. Právě z této barvící techniky vzniklo i několik dalších, které jsou v kurzu již několik let. Stejně tak ombré se stále drží na výsluní. Jeho vytvoření není nijak časově náročné. Principem je rozdělit vlasy na dvě půlky, a to na horní a dolní. Horní půlka zůstane tmavá a ta spodní se zesvětlí tak, aby na vrchní část vlasů barevně navazovala. Nemusíte se bát žádných nápadných přechodů mezi jednotlivými tóny, protože každý šikovný kadeřník či kadeřnice má už tuhle techniku v malíku. 

Pro koho je ideální: Černé vlasy, všechny odstíny hnědé i špinavá blond

 

Balayage

Zřejmě nejpopulárnější ze stylů barvení vůbec, ovšem oproti ombré časově náročnější. Světlejší barva se aplikuje na délky vlasů, konečky a partie, které rámují obličej. Nanáší se ale na tenké pramínky, takže pokud máte husté vlasy, počítejte s tím, že se v salónu zdržíte dost dlouho. Výsledkem ale budou nádherné vlasy, ve kterých se budou jednotlivé odstíny prolínat bez ostrých hranic a nápadných přechodů. Nejčastější kombinací jsou světlé pramínky v hnědých vlasech, ale skvěle vypadají třeba i načervenalé tóny v černých vlasech. 

Pro koho je ideální: Černé vlasy a všechny odstíny hnědé

Jennifer Lopez nosí balayage už několik let.

Bronde

Tahle technika je konečně vhodná i pro blondýnky. V podstatě se jedná o to, že se do základní barvy vlasů přidají nepravidelné pramínky hnědé v případě blondýn (blond v případě brunetek). Výsledkem jsou pak vlasy, které nejsou ani blond, ani hnědé. A zároveň oboje. 

Pro koho je ideální: Hnědé i blond vlasy

Babylights

V tomto případě se jedná o kombinaci klasického melíru s výše zmiňovaným ombré. Poměr světlejších i tmavších tónů je stejný, žádný odstín nepřevažuje. Když je technika správně provedena, vlasy jsou i přesto, že se jedná o melíry, maximálně přirozené. A největší výhodou je, že efekt trvá, i když odrůstají. Takže na další barvení můžete vyrazit nejdříve za půl roku. 

Pro koho je ideální: Hnědé vlasy a špinavá blond

Jennifer Aniston nedá na přirozený melír dopustit.

Dokonalá foukaná jako ze salonu: Jaký kartáč by vám neměl chybět a proč nenechat vlasy volně uschnout

Karin Šnýdrová / 04. 04. 2023

Nejpodivnější účesy, které kdy frčely: Ofina a kolem nic, blonďatí ježci a pochopitelně klasika „na Jágra“

Karin Šnýdrová / 26. 07. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM