Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Čtvrté album Doja Cat vyjde už v pátek, druhý singl dostal provokativní videoklip

Avatar photo Radek Bureš
30. 08. 2023

Rapperka a zpěvačka Doja Cat to v poslední době schytává od svých fanoušků, protože jim odmítla vyjádřit lásku na sociálních sítích s odůvodněním, že je přeci vůbec nezná. Zda se to nějak projeví na prodejích jejího chystaného alba, se dozvíme už v pátek, kdy čtvrtá studiová nahrávka vychází. My z ní do playlistu nasazujeme singl Paint The Town Red. 

S novými singly se hlásí zástupci ostrovní scény, Yungblud, Birdy a Fred Again. Do vysílání míří také velký hit, který si na svou slávu musel počkat rok. Je od nizozemské dvojice ANOTR a jejich krajana Abela Baldera. 

Král popu inspiruje dodnes: Michael Jackson by oslavil 65. narozeniny

Pavel Kučera / 29. 08. 2023

Doja Cat – Paint The Town Red

Už tento pátek 1. září vydá populární americká rapperka a zpěvačka Amala Ratna Zandile Dlamini, která si říká Doja Cat, čtvrté album nazvané Scarlet. Druhý oficiální singl z alba stojí na samplu skladby Walk On By od Dionne Warwick. K albu bude i turné, evropští fanoušci si ale musejí nechat zajít chuť, zatím byly oznámené jen americké  zastávky. 

ANOTR & Abel Balder – Relax My Eyes

Nizozemskou dvojici ANOTR tvoří Oguzhan Guney a Jesse van der Heijden. Singl, který nazpíval jejich krajan Abel Balder, vyšel původně už v roce 2022. Opravdu populární ale začal být až letos, kdy pronikl do britské singlové hitparády a do svých setů ho zařadila řada velkých djských jmen. Například na Spotify má aktuálně přes šedesát miliónů přehrání.

Yungblud – Lowlife

Nový singl zpěváka a hudebníka Dominika Harrisona, který si říká Yungblud, je velmi osobní: „Lowlife jsem napsal, když jsem prostě nechtěl vyjít z domu. Bylo mi zle z lidí, mě samotného, mých přátel. Pokaždé, když jsem něco udělal, nějaký idiot na to měl názor. Co bych měl dělat nebo kým bych měl být. Tak jsem o tom napsal song,“ vysvětluje Yungblud.

Fred Again & Obongjayar – Adore U

Producent Fred Gibson, který si říká Fred Again, momentálně patří mezi největší hvězdy elektronické scény. O vokál se v jeho nové skladbě postaral v Londýně usazený nigerijský afropopový zpěvák Steven Umoh aka Obongjayar. 

Birdy – Automatic

27letá anglická zpěvačka a skladatelka s výrazným hlasem, občanským jménem Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde, vydala 18. srpna své páté album s názvem Portraits. Na něm si vysloužila přirovnání k legendární Kate Bush. Z alba pochází i tento singl.

Expres Top: Mladá zpěvačka do svého singlu vykradla letitý hit Bittersweet Symphony

Václav Mašinda / 27. 08. 2023

Jako Ken dobyl plátna kin i hitparády: Ryan Gosling má i svou plastovou verzi, podobu budete hledat marně

Michaela Dočkalová / 24. 08. 2023
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM