Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Nejsledovanější kapelou letoška budou The Last Dinner Party, mladý zběh z talentové soutěže je virální hvězdou

Avatar photo Radek Bureš
24. 01. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Ostře sledovanou anketu britské veřejnoprávní stanice BBC Sound Of 2024 ovládly The Last Dinner Party. Londýnská pětice se veze na vlně úspěchu a fanoušci netrpělivě vyhlížejí debutové album, které vyjde už příští týden, v pátek 2. února. Dívky z něj nabídly další ochutnávkový singl. 

Do éteru Expres FM míří i mladík, který opustil talentovou soutěž, aby se mohl věnovat vlastní tvorbě, pokračovatelka Madonny a Lady Gaga a dvě mladé a talentované Angličanky. 

Nejslavnější boybandy: Pod nadvládou despotického otce vyrostl v The Jackson 5 Král popu

Pavel Kučera / 19. 01. 2024

The Last Dinner Party – Caesar On A TV Screen

Hype kolem britské dívčí kytarové kapely pokračuje. The Last Dinner Party zvítězily v anketě BBC Sound Of 2024, získaly i cenu Rising Star na Brit Awards, která se vyhlašuje v předstihu před hlavním ceremoniálem. Tohle je nejnovější singl pětice ve složení Abigail Morris, Georgia Davies, Lizzie Mayland, Aurora Nishevci a Emily Roberts , debutové album Prelude To Ecstasy pak vyjde už 2. února.

Chappell Roan – Super Graphic Ultra Modern Girl

Chappell Roan  je pětadvacetiletá americká zpěvačka a skladatelka, která navazuje na Madonnu nebo Lady Gaga. Minulý rok vyšla její debutová deska The Rise And Fall Of A Midwest Princess, která figurovala v řadě výročních žebříčků jako jedna z nejlepších popových desek roku 2023. 

Benson Boone – Beautiful Things

Tohle je velký virální hit posledních dní. Ačkoliv skladba oficiálně vyšla teprve minulý týden, jen na Spotify už má téměř deset miliónů přehrání. Jednadvacetiletý zpěvák a skladatel Benson Boone svou pěveckou dráhu odstartoval účastí v pořadu American Idol, ale v průběhu soutěže odstoupil, aby se mohl soustředit na vlastní kariéru. Mimochodem, manažersky se o něj stará Dan Reynolds, frontman kapely Imagine Dragons.

Pink Pantheress & Central Cee – Nice To Meet You

Dvaadvacetiletá britská zpěvačka, skladatelka a producentka Victoria Beverley Walker, která vystupuje pod pseudonymem Pink Pantheress, vydala v listopadu své oficiální debutové album s názvem Heaven Knows. Tohle je z něj aktuální singl, v němž hostuje populární britský rapper Central Cee. 

Flowerovlove – Next Best Exit

Joyce Cisse aka Flowerovlove je osmnáctiletá zpěvačka, skladatelka a modelka, která patří k nejvýraznějším novým jménům na britské hudební scéně. Tento její singl pojednává o „touze zmizet z okolí toxických lidí a jejich negativní energie“.

Expres Top: Kenya Grace navazuje na svůj megahit, The Killers bilancují 20 let v showbyznysu, Troye Sivan se převtělil do ženské kůže

Václav Mašinda / 21. 01. 2024

Hudební rekordy: Kapela Metallica během jediného roku zahrála na všech sedmi kontinentech

Pavel Kučera / 23. 01. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM