Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Manchesterské legendy vydají společné album, Mumford & Sons se spojili s překvapivým jménem

Avatar photo Radek Bureš
31. 01. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Bývalý frontman legendárních Oasis a kytarista The Stone Roses se rozhodli vydat společné album a dokonce s ním vyrazí i na turné. Novou hudbu si po dlouhé době pro své fanoušky nachystali i francouzští Justice a angličtí Mumford & Sons. Obě uskupení si přizvala zajímavé hosty. Pětici novinek pro tento týden doplňují Nicki Minaj a CMAT. 

Milovaný i proklínaný, ale velmi úspěšný: Taneční mág se na začátku kariéry spojil s překvapivým žánrem

Pavel Kučera / 30. 01. 2024

Justice & Tame Impala – One Night/All Night

Francouzské elektronické duo Gaspard Augé a Xavier de Rosnay oznámilo po osmi letech novou desku. Jejich čtvrté album se bude jmenovat Hyperdrama a vyjde 26. dubna. Pilotní singl vokály opatřil Kevin Parker z Tame Impala.

Nicki Minaj – Pink Friday Girls

Americká rapperka Nicki Minaj vydala v prosinci své páté album Pink Friday 2, s nímž debutovala na prvním místě amerického žebříčku. Je stylizováno jako pokračování jejího debutu Pink Friday z roku 2010. Aktuální singl z desky je postavený na samplu slavné skladby Girls Just Want To Have Fun od Cyndi Lauper.

Liam Gallagher & John Squire: Mars To Liverpool

Dvě velké britské hudební legendy se spojily do společného projektu. Bývalý frontman Oasis Liam Gallagher a kytarista John Squire (The Stone Roses) natočili společné eponymní album, které vyjde 1. března. Oba muzikanti k němu odjedou i koncertní turné, nejblíž Česku budou v Berlíně. Z desky pak pochází i tento singl.

Liam Gallagher exkluzivně: I když na lidi kydám h**na, nikdy to tak vlastně nemyslím

Petr Novák / 27. 07. 2022

CMAT – California

Ciara Mary-Alice Thompson aka CMAT je sedmadvacetiletá irská písničkářka. Na podzim vydala své druhé a hudební kritikou ceněné album s názvem Crazymad, For Me, které je koncepční nahrávkou o tom, jak se o dvacet let starší zpěvačka vrací díky cestování časem do minulosti, aby ochránila sama sebe před vztahem, který ji zničil život. Z alba pochází i tento singl. CMAT se mimochodem objevila i na longlistu prestižního žebříčku BBC Sound Of 2024, tedy seznamu hudebníků, kteří by letos měli být hodně slyšet. 

Mumford & Sons & Pharrell Williams – Good People

Londýnská kapela Mumford & Sons je po několikaleté přestávce a nově pouze v tříčlenné sestavě Marcus Mumford, Ted Dwane a Ben Lovett zpět. Tohle je jejich nový singl, který překvapivě produkoval Pharrell Williams. Skamarádili se v zákulisí festivalů, na nichž se potkávali, a absolvovali dvě společné soustředění. První živé provedení novinky proběhlo na pařížské přehlídce Louis Vuitton, které je Pharrell kreativním ředitelem. Singl by měl být předzvěstí pátého alba oblíbené skupiny, o kterém ale zatím není nic známo.

Expres Top: The Killers oslaví výročí doma v Las Vegas, Lil Nas X dráždí křesťany, Romy sklízí samou chválu

Václav Mašinda / 28. 01. 2024

Hudbu k Šíleně smutné princezně složil už jako teenager: Jan Hammer má doma i Grammy za seriál Miami Vice

Václav Šilpoch / 25. 01. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM