Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Hvězda ostrovního rapu láká na šestou desku, Gossip finišují comeback, Češi ulovili bubeníka Taylor Swift

Avatar photo Radek Bureš
14. 02. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Nové – v pořadí už šesté – album připravil pro své fanoušky Skepta. Kdy ho vydá, zatím neoznámil, zatím odtajnil jen pilotní singl. Po dlouhých 12 letech se s novou deskou hlásí také americká trojice Gossip s nepřehlédnutelnou Beth Ditto v čele. Vyjde už 22. března a venku je už druhá ochutnávka z něj. Do našeho playlistu míří také novinka od tuzemské kapely Wyfe, spolupráce žhavých jmen taneční scény na lince Dublin – Adelaide a taky bonusová píseň z úspěšné desky britské pětice Nothing But Thieves.  

Expres Top: Hudební chameleoni The Black Keys lákají na nové album, Nicki Minaj i Olivia Rodrigo se nám na turné vyhnou

Václav Mašinda / 11. 02. 2024

Belters Only & Sonny Fodera & Jazzy – Life Lesson

V singlu Life Lesson se spojila hned tři žhavá jména současné taneční scény: Irské duo Belters Only, které tvoří dlouholetí kamarádi, djové Bissett a Robbie G, jejich krajanka, zpěvačka Jazzy, a australský dj a producent Sonny Fodera.

Gossip – Real Power

Už 22. března vyjde comebacková a v pořadí šestá deska americké trojice Gossip. Album, které naváže na 12 let starou nahrávku A Joyful Noise, se bude jmenovat Real Power. O jeho vznik a produkci se postaral legendární Rick Rubin a tohle je z něj druhý singl. Den před vydáním desky mimochodem Gossip koncertují v Berlíně, což je z odtajněných termínů pro tuzemské fanoušky ten nejbližší. 

Skepta – Gas Me Up (Diligent)

Joseph Olaitan Adenuga Jr. aka Skepta je jednou z největších hvězd britského rapu. Aktuálně oznámil vydání svého šestého alba, které se bude jmenovat Knife And Fork. Zatím se ví jen to, že vyjde v průběhu roku a bude na něm i tento pilotní singl.

Nothing But Thieves – Oh No :: He Said What?

Britská kapela vydá 15. března rozšířenou verzi své loňské desky Dead Club City, s níž vůbec poprvé dobyla vrchol britské albové hitparády. A jednou z přidaných skladeb bude i tento energický singl. Už tento pátek 16. února pětice Conor Mason, Joe Langridge-Brown, Dominic Craik, Philip Blake, James Price zahraje v pražské hale Forum Karlín, koncert je však beznadějně vyprodán.

Wyfe – Bittersweet Love

Pražská kapela Wyfe vydala 2. února své druhé album s názvem Do You Ever Wonder?, které pokřtí 28. února v pražských Kasárnách Karlín. Zajímavostí je, že na další singl z alba bicí nahrál americký bubeník Sean Hutchinson z kapely Bleachers, který nahrává třeba pro Taylor Swift, ale i Lanu Del Rey, Dianu Ross, Robyn nebo Tame Impala.

Věštili mu velkou budoucnost a nespletli se: Zářivý klenot britské pop music slaví padesátiny

Pavel Kučera / 13. 02. 2024

Nejslavnější boybandy: Z konkurzu vzešla úspěšná pětice, ve které vyrostl fenomenální Robbie Williams

Pavel Kučera / 08. 02. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM