Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Kultura

Sheldon a Amy opět spolu: Závěrečná řada seriálu o dětství geniálního vědce přinesla nejedno překvapení

Avatar photo Michaela Dočkalová
27. 05. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Velké finále seriálu Malý Sheldon mělo ve Spojených státech amerických premiéru 16. května. O ještě větší rozruch se ale postarali Sheldon Cooper a Amy Farrah Fowler. Společně si naplánovali velkolepý návrat, v němž zejména Sheldon vzpomíná na svou minulost.

Od tří let bubnoval do hrnců, do svých hitů často propisuje své zlomené srdce: Lenny Kravitz slaví šedesátiny

Soňa Pokorná / 24. 05. 2024

Malý a velký 

Hlavní představitelé Sheldona a Amy, herci Jim Parsons a Mayim Bialik, si sedli jak v seriálu, tak i v soukromém životě. Jsou dobrými kamarády, kteří mimo jiné společně pracovali i na seriálu Carla. Diváci z celého světa si je ale oblíbili hlavně díky již zmíněnému seriálu Teorie velkého třesku. Závěrečná řada tohoto seriálu byla odvysílaná 16. května 2019.  Celkem měl 279 dílů ve 12 řadách. Už v roce 2017 však světlo světa spatřila první řada sitcomu Malý Sheldon v hlavní roli s Iainem Armitagem. Ten je prequelem Teorie velkého třesku. Vypráví o životě malého Sheldona Coopera a jeho dospívání ve východním Texasu. Malého génia poznáváme z úplně jiné stránky než už dospělého vědce Sheldona Coopera v Teorii velkého třesku. 

Malého Sheldona ztvárnil Iain Armitage, který je známý také ze seriálu Sedmilhářky

Jako Leonard a Penny

Mnozí fanoušci si ale mysleli, že po ukončení Teorie velkého třesku se Sheldon se svou životní láskou Amy už na obrazovkách neobjeví. Ale opak se stal k překvapení všech tento měsíc pravdou. Jim Parsons a Mayim Bialik jsou opět Shamy. Ti vzpomínají na staré dobré časy a – jak je u nich zvykem – neustále se pošťuchují. Díky jejich návratu si tak diváci udělají přesný obrázek o tom, jak aktuálně žijí, že mají syna Leonarda, kterého pojmenovali po Sheldonovu nejlepším příteli a spolubydlícím, a dceru, která se chce stát herečkou, protože ji příliš často hlídala jejich kamarádka Penny. 

O vtipné dialogy opět není nouze

V závěrečné sérii, která má 14 epizod, Sheldon vzpomíná na své dětství. Ovšem, jak je u něj zvykem, dost nepřesně. „Dokonce i jako dítě jsem vždycky dělal všechno pro to, abych učinil druhé šťastnými,“ říká v jedné scéně. Pak ho ale přeruší jeho žena Amy. „Dělal věci, aby ostatní byli šťastní? To si ze mě děláš srandu, ne?“ Nezapomene mu připomenout, že když zrovna rodila, účastnil se online semináře.  

Sheldon a Amy se vrátili aspoň na chvíli na obrazovky

Šťastní až do smrti?

Kromě veselých vzpomínek však velké finále přináší bohužel i neveselé události. Zemře někdo Sheldonovi velmi blízký.  Ale o tom život je a ne vždy je všechno zalité sluncem. Ale jak již dobře všichni víme z Teorie velkého třesku, budoucnost bude pro Sheldona mnohem příjemnější a všechno nakonec dopadne, jak si fanoušci vždycky přáli. I neempatický, necitlivý, sarkastický a egoistický Sheldon Cooper najde svou spřízněnou duši, která ho bude provázet zbytkem jeho dlouhého a šťastného života.

Seznámili se šťastnou náhodou pomocí vyspělých algoritmů a žili spolu šťastně až do smrti

Teorie velkého třesku 16 let poté: Leonard nezvládá vztahy, Howard řeší migraci a Rajesh lituje konce seriálu

Denisa Grofová / 21. 02. 2023

Kdy maturoval Sheldon, odkud je Penny a co dělá Leonardova matka? Ukažte v kvízu znalosti Teorie velkého třesku

Michal Plšek / 16. 05. 2024

Dvakrát rozvedená a těhotná Kaley Cuoco už se vdávat nechce: Možná ale brzy změní názor

Michaela Dočkalová / 06. 12. 2022

Zdroje: digitalspy.com, thewrap.com

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM