Expres ráno /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Snow Patrol vydají osmou desku, vládkyně ostrovního popu překvapila sedmiminutovým opusem

Avatar photo Radek Bureš
12. 06. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Trojice Snow Patrol nachystala pro své fanoušky osmé album a odtajnila z něj první singl navazující na to nejlepší z jejich dosavadní tvorby. Po úspěchu svých loňských desek vydávají nové singly silné ženy ostrovního popu, Romy a Raye. S novou písní se hlásí také česká zpěvačka Annabelle a anglický písničkář, který se chystá na výlet do Ostravy. 

Expres Top: Billie Eilish nechá fanoušky čekat, australské duo k nám zamíří hned dvakrát, lesbická kometa plní své cíle

Václav Mašinda / 09. 06. 2024

Snow Patrol – The Beginning

Skotská trojice Snow Patrol, v jejímž čele stojí Gary Lightbody, oznámila vydání své osmé desky. Bude se jmenovat The Forest Is The Path a vyjde 13. září. Souběžně s oznámením vyšel i tenhle pilotní singl.

Raye – Genesis, pt. II

Zpěvačka Raye vydala nový ambiciózní singl Genesis, který má v plné délce sedm minut. Velkolepá skladba má tři části, do rádií byla rozeslána ta prostřední. Hudebně se v písni kloubí aktuální zvuk s jazzem a gospelem, textově pak pojednává o depresi, vyčerpání, ale také o naději. Dodejme, že vládkyně posledních Brit Awards, kde získala rekordních šest cen, už brzy zahraje i u nás, a to v rámci festivalu Metronome Prague.

Opustila velké vydavatelství a šla si za svým snem: Příběh nové vládkyně britské hudby je námětem pro dramatický film

Michal Plšek / 04. 03. 2024

James Blake – Thrown Around

Na poměry dosavadní tvorby uznávaného anglického muzikanta je jeho novinka až nečekaně svižná. Podle Jamese je to pocta hudbě, na které vyrůstal. Za zmínku stojí i skvělý videoklip, který zachycuje frustraci introvertních muzikantů z tlaku neustále vytvářet virální videoobsahy na sociální sítě. Také James Blake se chystá v létě k nám, vystoupí na festivalu Colours of Ostrava.

Romy – Always Forever

Nejnovější sólový singl zpěvačky Romy z kapely The xx. Skladba, kterou nenajdete na loňské úspěšné desce Mid Air, je postavená na citaci devadesátkové klasiky I Love You Always Forever od Donny Lewis. O produkci se postarali Fred Again a Joy Anonymous. 

Annabelle – Flowers On My Eyes

Nový singl napsala domácí zpěvačka Annabelle s francouzským producentským duem Her Demons. Píseň je podle Annabelle „ultimátní jarní girlie song o ženské kráse, sebevědomí a radosti ze života.”

Annabelle: Školu jsem nedokončila, teď chci prorazit v zahraničí

Redakce / 07. 04. 2021

Bahno ve Woodstocku a mléko zdarma na Glastonbury: Některé ikonické festivaly můžete navštívit dodnes

Soňa Pokorná / 12. 06. 2024

Volejte Krotitele duchů: Před 40 lety vyšel velký filmový hit, nad kterým visí stín plagiátorství

Pavel Kučera / 07. 06. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM