Expres ráno /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: The Atavists lákají na čtvrté album, Primal Scream jsou po 8 letech zpět, Sofi Tukker oslavují přátelství

Avatar photo Radek Bureš
24. 07. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Novou desku po dlouhých osmi letech nabídnou skotské legendy Primal Scream. Královéhradecká čtveřice s Adamem Krofiánem v čele chystá čtvrté album, ze kterého odtajnila pilotní singl. Taky americká dvojice Sofi Tukker, na kterou se marně těšili čeští fanoušci, má připravenou novou nahrávku. Letošní objev Artemas se pokouší prodloužit humbuk kolem své osoby a singlu, který ovládl žebříčky po celém světě. O pátou novinku se postaral herec a hudebník Donald Glover, jeho nová deska je zároveň soundtrackem. 

Expres Top: Coldplay chystají poslední album, Billie Eilish válcuje streamovací platformy, Glass Animals zhudebnili vztahovou apokalypsu

Václav Mašinda / 21. 07. 2024

Primal Scream – Love Insurrection

Legendární Primal Scream oznámili po osmi letech novou desku. Jejich dvanáctá řadová deska se bude jmenovat Come Ahead a vyjde 8. listopadu. Producentem je David Holmes, taneční producent a autor mnoha filmových soundtracků, který s Primal Scream už v minulosti na dvou albech spolupracoval. Na nové album skotská parta láká skvělým pilotním singlem. 

Sofi Tukker – Hey Homie

Americká taneční dvojka vydá už 23. srpna své třetí album, které se bude jmenovat Bread. Bude na něm i tento příjemný singl, v němž duo koketuje s bossa novou a drum’n’bassem zároveň. Čeští fanoušci se letos dvojice nakonec nedočkali, ze zdravotních důvodů jejich vystoupení na Colours of Ostrava neproběhlo. 

Artemas – Dirty Little Secret

Anglický zpěvák a skladatel s kyperskými kořeny letos celosvětově prorazil virálním megahitem I Like The Way You Kiss Me. Tohle je další singl z jeho aktuálního mixtape s názvem Yustina. Artemas letos zahraje i u nás, a to už 22. září v pražské Roxy.

The Atavists – Here It Comes Again

Královéhradečtí The Atavists pracují na své čtvrté desce, která by měla vyjít letos v listopadu. Tohle je z alba první singl. „Píseň je o mém nekonečném boji s váhou, respektive o boji s nočním přejídáním,” vysvětluje zpěvák a kytarista kapely Adam Krofián. 

The Atavists: O hezkých věcech není proč zpívat, ty si radši užíváme

Vladimír Pavlík / 12. 01. 2023

Childish Gambino & Jorja Smith & Amaarae – In The Night

Filmař, herec a hudebník Donald Glover vydává muziku pod pseudonymem Childish Gambino. Minulý týden uvedl svou pátou desku s názvem Bando Stone & The New World, údajně poslední pod pseudonymem Childish Gambino. Album je zároveň soundtrackem ke stejnojmennému filmu, který bude mít premiéru zřejmě až v příštím roce, i když na něj už existuje trailer. Donald film režíroval a ztvárnil v něm i hlavní roli. Tohle je z desky aktuální singl, v němž hostují zpěvačky Jorja Smith a Amaarae. V rámci turné k nové desce se pak držitel pěti cen Grammy zastaví i v Česku, bude to 12. listopadu v pražské O2 Aréně.

Když legendy překvapí: Nečekané hudební spolupráce, které šokovaly svět

Soňa Pokorná / 19. 07. 2024

Věk je jen číslo: Rappeři debutovali se sedmdesátkou na krku, David Guetta se prosadil ve věku klubových důchodců, Leonard Cohen na úspěch čekal do 50

Pavel Kučera / 10. 07. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM