Expres ráno /
Celý playlist
VIP

Nominace na Emmy pro známé tváře: Úspěch sklízí Selena Gomez, David Beckham i Jodie Foster

Avatar photo Michaela Dočkalová
26. 07. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Nominace na prestižní ceny Emmy, které jsou televizní obdobou Oscarů, jsou známy. A 76. ročník předávání cen se blíží. Bude se konat 15. září ve 20 hodin východního času. Světové celebrity se už teď nemohou slavnostního večera dočkat.

I po 20 letech jsou jako hrdličky: Matt Damon vzal svou krásnou manželku do Řecka

Michaela Dočkalová / 22. 07. 2024

Detektivové bodují na všech frontách

Televizní akademie vyhlásila nominované, kteří mají šanci na toto prestižní ocenění dosáhnout. Mezi nimi nechybí ani Selena Gomez, která je na tuto cenu nominována vůbec poprvé. Nominaci si vysloužila za úspěšný seriál Jen vraždy v budově, který spojuje komedii a úspěšný žánr krimi. Selena v něm hraje samozvanou detektivku Mabel, která společně se svými o celá desetiletí staršími přáteli, Stevem Martinem a Martinem Shortem, vyšetřuje vraždy, jež se odehrávají v domě, ve kterém všichni tři bydlí. I Martin a Short získali nominace na Nejlepší herce. Steve Martin dokonce získal ještě nominaci za životopisný dokument Steve! (Martin). Krásná herečka na nominaci reagovala i na sociálních sítích. „Jsem nesmírně poctěna a šíleně vděčná,“ napsala na Instagram. Později dostala i dort, na kterém stálo: Gratulujeme na nominaci na Emmy!“ Také tím se nezapomněla pochlubit. Na cenu Emmy je nominována i Meryl Streep, která ve třetí řadě seriálu Jen vraždy v budově hraje jednu z vedlejších rolí.

Nejúspěšnější seriál všech dob?

Rekord trhl seriál Medvěd, který je streamován službou Disney+. Zajistil si hned 23 nominací. Nominaci obdržela i herečka Liza Colon-Zayas, která též za tuto příležitost rozdávala díky na všechny strany. „Děkuji, děkuji moc za všechnu lásku, všechny fanoušky a diváky. Nečekala jsem to.“

Mezi nominovanými nechybí ani slavný fotbalista David Beckham, kterého mezi nominované vyšvihl dokument z dílny Netflixu nazvaný jednoduše Beckham.

David Beckham nechal diváky nahlédnout do svého soukromí

Sofía Vergara vyměnila komediální role za drama

Další nominace získal dokumentární seriál Ticho na place: Temné stránky televize pro děti, který vypráví o dětech, jež se v 90. letech setkaly se zneužíváním. Nominace si odnesl i seriál Palm Royal, hit streamovací platformy Apple TV+. Poctěna nominací je i herečka Sofía Vergara, kterou jistě všichni znají z komediálního seriálu Taková moderní rodinka. V životopisném filmu Griselda ztvárňuje Kolumbijku, která řídí mocný kartel. „Griselda byla moje první dramatická rola a trvalo nám 15 let, než jsme ji přivedli k životu,“ prozradila herečka.

Premiéra pro legendu 

Bez nominace se neobešla ani Jodie Foster, která si zahrála hlavní roli ve čtvrté sérii Temný případ s podtitulem Noční krajina. „Je to moje úplně první nominace na cenu Emmy jako pro herečku,“ prozradila. Další herecké nominace obdrželi například Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Robert Downey Jr. nebo Dakota Fanning.

Facka, pěstní souboj i nejslavnější selfie: Momenty oscarové ceremonie, které nevymažeme z paměti

Carlito Brigante / 12. 03. 2023

Česká stopa na Oscarech: Cenu akademie má víc krajanů, než byste si mohli myslet

Václav Šilpoch / 07. 03. 2024

Zdroj: people.com

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM