Expres Drive /
Celý playlist
Hudba

Expres Top: Nová deska Fontaines D. C. se blíží, Michael Kiwanuka se z Evropy přesune za moře, Lana del Rey vyvrací drby

Avatar photo Václav Mašinda
28. 07. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Zdravíme všechny, kteří doslova hltají tu nejlepší hudbu, kterou Expres FM nabízí každý den. Každou neděli pak (pokud pomineme úterní reprízu) nabízíme výběr toho nejhranějšího a nejnovějšího z našeho éteru. A ta chvíle přišla právě teď s nedělní Expres Top!

Neděle
17:00 – 18:00
Expres TOP
10 nejhranějších songů Expres FM + 5 novinek.
Václav Mašinda

Novinka: Primal Scream – Love Insurrection

Je tu první novinka, kterou po osmi letech spáchali Primal Scream. Ano, už je to tak dlouhá doba od jejich posledního jedenáctého alba Chaosmosis. A lidé přemýšlí jaká bude ta další s názvem Come Ahead. Protože za těch 40 let ohýbání žánrů se dotkli skutečně všeho. Napoví singl Love Insurrection a zbytek se dozvíme až 8. listopadu s celým albem, o kterém frontman Bobbby Gillespie řekl: „Jsem z té desky nadšený!“

10. Quavo & Lana Del Rey – Tough

Už 3. února tohoto roku byli zpěvačka Lana Del Rey a rapper Quavo viděni, jak po galavačeru Clivea Davise před Grammy společně opouštějí losangeleský klub Fleur Room. Na dotaz, jestli spolu něco mají, přišla odpověď: „Ano, máme hity.“ O pár dní už s podobnou informací přispěchal i jistý insider. A jak to všechno dopadlo, už známe. 

Když legendy překvapí: Nečekané hudební spolupráce, které šokovaly svět

Soňa Pokorná / 19. 07. 2024

Novinka: Artemas – Dirty Little Secret

Druhá novinka je od Artemase, který ve druhé půlce prázdnin odstartuje své 35zastávkové globální turné. A my jsme rádi, že zahrnul do svého plánu i Českou republiku, když přijede 22. září do pražského klubu Roxy. Song Dirty Little Secret přišel jen dva dny před vydáním mixtape Yustyna. Vzhledem k tomu, že je to mixtape, není se co divit, že je tenhle track nápadně podobný tomu předešlému, tedy megahitu I Like The Way You Kiss Me.

9. Rudimental & Karen Harding – Bring Me Joy

Svého času byli Rudimental označováni za průkopníky v taneční hudbě. Pravda je, že je konkurence lehce dohnala, ale laťka je vysoko a tak stále zůstává tato trojice v top playlistech tohoto léta. V singlu Bring Me Joy hostuje vokalistka Karen Harding. 

Novinka: The Atavists – Here It Comes Again

Pro následující novinku budete mít jistě pochopení vy, kteří trpíte nemocí, která se jmenuje bílý hlad. Neboli noční vyžírání ledničky… Téma, které se dotklo i zpěváka Adama Krofiána. A jako kapela, co jezdí po koncertech (a hlavně z koncertů) si The Atavists těch baget taky užijí až až. Jejich novinka z připravované desky se jmenuje Here It Comes Again. A není od věci se podívat i na klip, protože je natočený bez střihu na jeden záběr. 

The Atavists: O hezkých věcech není proč zpívat, ty si radši užíváme

Vladimír Pavlík / 12. 01. 2023

Nová hudba: The Atavists lákají na čtvrté album, Primal Scream jsou po 8 letech zpět, Sofi Tukker oslavují přátelství

Radek Bureš / 24. 07. 2024

8. Michael Kiwanuka – Floating Parade

Michael Kiwanuka nemusí nikomu nic dokazovat. A přesto s každým novým songem je fanoušek nadšen a očekává stále víc a víc. A dočká se, jako v případě dnešní osmé pozice, nahrávky Floating Parade. Michael Kiwanuka je toho času na turné a až dojede tu evropskou část (včetně pražského Metronome a trenčínského Grape), vydá se na severoamerickou, kde mu bude předskakovat Brittany Howard.

#nebududoma: Na Vysočinu za venkovskou idylou, památkami UNESCO i do jihlavského podzemí 

Michal Plšek / 22. 07. 2024

Novinka: Sofi Tukker – Hey Homie

Předposlední novinkou jsou neyworští Sofi Tukker. Duo, které letos kroutí desátou sezonu a v srpnu vydá svoji třetí desku Bread. Tu natáčeli v průběhu koncertování po celém světě, ale největší zastávku měli v Brazílii, která je inspirovala k tomuto songu. Dokonce ho označili jako nejlepší z desky. „Hey Homie reprezentuje nás oba v tom, že Sofi vždy chtěla dělat bossa novu a Tukker vždycky chtěl dělat drum and bass a s tímto se nám podařilo obojí,“ prohlásila dvojice v tiskové zprávě k vydání singlu. 

7. Tove Lo & SG Lewis – Heat

Švédská hvězda Tove Lo spolupracovala s hvězdami, jako jsou Kylie Minogue, Charli XCX, Icona Pop nebo Sean Paul. A očividně je jejím oblíbeným spolupracovníkem i SG Lewis, s nímž už dříve natočila píseň Call On Me a navíc oba hostovali v singlu slavné Nelly Furtado. Že si sedli, dokazuje i EP Heat včetně titulního hitu. 

Krásná Barbie čeká první miminko: Margot Robbie ukázala bříško u italského jezera

Michaela Dočkalová / 12. 07. 2024

Novinka: Childish Gambino & Jorja Smith & Amaarae – In The Night

Donald Glover se vyzná a nebojí se použít svůj talent. Jako v minulosti, když získal čtyři ceny Grammy za singl This is America. Minulý týden vydal nové páté album Bando Stone & The New World, které zároveň slouží jako soundtrack k jeho stejnojmennému dystopickému filmu. Daonald v rozhovorech přiznal, že od začátku své kariéry ušel dlouhou cestu a jako Childish Gambino nebude pokračovat. Než dojde k přeměně, přijede s albem i do pražské O2 Arény, a to 12.listopadu. Na albu je i song In The Night, ve kterém se spojil se zpěvačkami Jorjou Smith a Amaarae. 

6. Coldplay – Feels Like I’m Falling In Love

Šesté místo přichází od Coldplay. Moon Music bude jejich desáté studiové album a vyjde 4. října. Jak víme, Coldplay jsou ekologicky smýšlející kapelou. Nejen, že nechají vyrobit CD z recyklovaného materiálu, ale i vinyly budou ze starých plastových lahví. Jejich současné turné po stadionu má také údajně o 60 % nižší emise CO₂ než šňůra předchozí!

5. Charli XCX – Talk Talk

Tenhle song popisuje, jak se Charli XCX dala dohromady s bubeníkem The 1975 Georgem Danielem. To bylo v roce 2020. Jejich první oficiální chvíle přišla o rok později, když s ním spolupracovala na skladbě Spinning. 

Nominace na Emmy pro známé tváře: Úspěch sklízí Selena Gomez, David Beckham i Jodie Foster

Michaela Dočkalová / 26. 07. 2024

4. Yungblud – Breakdown

Yungblud je na čtvrtém místě se skladbou, kterou napsal sám pro sebe. Odráží jeho nedobré psychické stavy. O singlu Breakdown řekl: „Napsal jsem tuto píseň, protože to pro mě byl psychicky nejtěžší rok. Cítím, jak se měním a po celý svůj život jsem se nikdy necítil dost dobře, to byla hlavní věc, která mě na jedné straně hnala kupředu, ale na druhou mě užírala. Jde o to dostat se z hlavy a všímat si světa kolem sebe, věcí a lidí. Spojte se s nimi, je pravděpodobné, že se cítí stejně. Nedovolte, aby vás pohltily kecy ve vaší hlavě. Jen pak plýtváte drahocenným časem a životním potenciálem.“

3. Billie Eilish – Birds Of A Feather

V Expres Top, žebříčku nejhranějších skladeb Expres FM, na třetím místě najdeme Billie Eilish se singlem Birds Of A Feather. Název je založen na britském přísloví „birds of a feather flock together“. Jednoduše to znamená, že lidé se stejnými zájmy a vkusem se přirozeně najdou a shromáždí. Čili „vrána k vráně sedá“ V písni Billie zpívá o tom, že se do někoho tak zamilovala, že chce „držet spolu“ jako ptáci.

Čím se živila hrdinka Léta s kovbojem a který sportovec se mihnul v Rafťácích? Ukažte své znalosti oblíbených prázdninových komedií

Michal Plšek / 11. 07. 2024

2. Jamie xx & Robyn – Life

Parta The xx je zajímavá. Romy, Oliver Sim i Jamie xx mají skvěle rozjeté své sólové kariéry, zároveň ale podle zákulisních informacích pracují na společném materiálu. Romy je velmi dobrou kamarádkou švédské hvězdy Robyn, kterou do svého skvělého singlu využil Jamie. Je zkrátka vidět, že v kapele panují více než dobré vztahy.    

1. Fontaines D.C. – Favourite

Naše heslo „hudba na prvním místě“ teď potvrdíme jedničkou našeho playlistu. Tam se objevuje dublinská formace Fontaines D.C., která již za měsíc přijde se svou čtvrtou deskou Romance. Fanoušci kapely na koncertech již okusili z alba víc než radioví posluchači nebo uživatelé streamovacích platforem. I tak je třeba zahrát jejich poslední singl Favourite jako Expres Top!

Nepravděpodobná hvězda: Drobný zrzek s čichem na spolupracovníky a zálibou v matematice přijíždí do Česka

Pavel Kučera / 25. 07. 2024

Crash Test Dummies: Kapela jednoho hitu, která dosud nezmizela ze scény

Soňa Pokorná / 24. 07. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM