Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Hudba

Expres Top: Australská kráska boduje s předělávkou letité klasiky, Sabrina Carpenter a Chappell Roan bodovaly na cenách MTV

Avatar photo Václav Mašinda
15. 09. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Věříme, že se i po několika dnech  nebývalých dešťů se necháte zaplavit nejlepší hudbou, kterou vám necháváme natékat skrz naše aplikace nebo FM signál. Máme pro vás nejlepší a nejnovější hudbu, která proudí naším playlistem. 

Neděle
17:00 – 18:00
Expres TOP
10 nejhranějších songů Expres FM + 5 novinek.
Václav Mašinda

Novinka: Remi Wolf – Soup

Mezi deset nejhranějších skladeb se nám od středy pokouší vměstnat zpěvačka Remi Wolf. Její album Big Ideas navazuje na debutové album Juno z roku 2021 a přišlo letos v létě po sérii singlů včetně Cinderella, Toro, Alone in Miami a Motorcycle. Sama Remi o něm řekla „Ve své podstatě je mým albem dospívání v polovině 20. let. Dokumentuje všechny mé divoké noci, situace a bezesný noci, myšlenky o mé identitě a důvodu proč jsem na tomhle světě.“ Remi Wolf je na svém tour po severu Ameriky a je tu s novým songem Soup.

Nová hudba: Remi Wolf vytěžuje své úspěšné album, Jungle přibrali zpěvačku, čeští talenti spojili síly

Radek Bureš / 11. 09. 2024

10. Disciples & Delilah – If I Stay

Toto je multiplatinová partička z jižního Londýna, kterou tvoří Nathan Vincent Duvall , Gavin Koolmon a Luke McDermott. Ze slibného tria se vyvinuli v celosvětově uznávanou značku Disciples, která má celkově přes 1,5 miliardy streamů. Bohužel pro fanoušky se hodila na tři roky k ledu. Naštěstí pro fanoušky je nazpátek se singlem If I Stay, na kterém s nimi spolupracovala zpěvačka Delilah. 

Novinka: Jungle – Let’s Go Back

Druhá novinka je od dvojice… pardon, už trojice Jungle. Ano, je to tak: Tak dlouho Tom McFarland a Josh Lloyd Watson spolupracovali se zpěvačkou Lydií Kitto, až jsou nyní oficiálně triem. Aby ne, když předposlední album Loving In Stereo z části a poslední Volcano napsali společně. Jejich první jednohubka nejspíš z nového alba jakoby vypadla z Volcana. Včetně videoklipu, který je naprosto úžasný.  Tanečníci dávají skladbě další rozměr. 

9. Coldplay & Little Simz & Burna Boy & Elyanna & Tini – We Pray

Není to tak dávno, co nám Coldplay oznámili své nové album Moon Music a rovnou vypustili první obláček v podobě singlu feelslikeimfallinginlove. Teď je tu druhý s názvem We Pray. Hosté se málem nevešli do studia: Little Simz, Burna Boy, Elyanna a Tini. Coldplay se s nimi promodlili až na devátou pozici.

Jak nenaletět při koupi vstupenek na koncert: Pozor na přeprodejce, falešné kopie i podvodné servery

Barbara Hacsi / 13. 09. 2024

Novinka: A$AP Rocky – Tailor Swif

A$AP Rocky po šesti letech oznámil, že bude deska. V pořadí čtvrtá a jmenuje se Don’t Be Dumb. Vlastně už měla být dávno venku, ale přece to neuspěchá, že? I song, který je s názvem Tailor Swif má klip, který byl natočen už v roce 2021 v Kyjevě, než začal Putin „zachraňovat“ ve „speciální operaci“ Ukrajinu. A je to přesně jeden z těch snímků, které si prohlídnete několikrát, abyste zkontrolovali, jestli vám nějaký z těch fórů neutekl. Název pro skladbu je vtipná přesmyčka, prosím nezaměňovat.

8. TSHA & Rose Gray – Girls

Djka a producentka ze stáje Ninja Tune už před pěti roky zaujala na Ibize rezidenturou v klubu Circoloco. A tracky, které hraje, ale i tvoří, mají pozitivní energii stejně jako právě tento s názvem Girls. Ten najdeme na albu Sad Girl poslední pátek v září. A společně s ní i zpěvačku Rose Gray.

Nezapomenutelné koncertní okamžiky: Křičící davy, dokonalá souhra s diváky, miliony lidí na pláži i vizionářská show v kulisách Moskvy

Soňa Pokorná / 12. 09. 2024

Novinka: Yasha 96 & Under My Pillow – Don’t Want To Know 

Tahle píseň je nejtanečnější, jakou kdy Yasha 96 udělal. Jáchym Kovář, jak se civilním jménem jmenuje, našel hudební azyl v Berlíně, odkud domů do Prahy posílá svoje hudební bonbonky. Naposledy to byl singl Go Down natočený na hudební škole s tureckou zpěvačkou Melis. Nyní přichází s rodákem z Hořovic Matějem Soukupem alias Under My Pillow. Mimochodem, Yashu 96 uvidíte naživo v pražském Paláci Akropolis 26 .září, kdy bude předskakovat dvojici Teepee při křtu jejich desky Blue Moon Rising.

Další díly (21)

7. Sabrina Carpenter – Taste

Tento týden se udílely ceny MTV Video Music Awards. Ceny byly distribuovány v newyorské UBS Areně, 40 let poté, co se v městské Radio City Hall konal první ročník. Cyndi Lauper, která na inauguračním ceremoniálu vyhrála nejlepší ženský videoklip pro Girls Just Wanna Have Fun, se vrátila na podium, aby představila Sabrinu Carpenter, jejíž píseň Espresso byla vyhlášena písní roku. My v našem žebříčku máme čerstvější song Taste.

MTV Video Music Awards 2024: Ženy dominují

Klára Kišová / 13. 09. 2024

Sabrina Carpenter slaví: S novým albem dosáhla historického úspěchu v britských hitparádách

Klára Kišová / 03. 09. 2024

Novinka: Oden & Fatzo & Poppy Baskcomb – Tell Me What You Want

S poslední novinkou se přesuneme nazpátek do léta. Francouzské spojení dua Oden a dje Fatza už jsme tu měli. Tentokráte se opírají o hlasový potenciál britské zpěvačky, která kromě své sólové dráhy má i bokovky, kdxž své vokály propůjčila italskému projektu Medusa nebo krajanům Gorgon City.

6. Hanumankind & Kalmi – Big Dawgs

Mezinárodní vody zpoza Indického oceánu čeří Hanumankind, který jako šikovný obchodník zjistil, kde je díra na indickém hudebním trhu a vydal singl, kterým na sebe upozornil po celém světě. Dokonce na Spotify překonal i Kendricka Lamara a jeho nový song Not Like Us. Ale to není nic překvapivého, když je v jeho rodné zemi téměř 1,5 miliardy lidí, kteří by si teoreticky mohli jeho song pustit.

5. Chappell Roan – Hot To Go!

Chappel Roan byla jednou z laureátek letošních cen MTV coby Objev roku A dáváme za pravdu, protože tahle holka je fakt úkaz. Na červeném koberci vychrlila na fotografa Shut Up Fuck Up, za nemístné poznámky včetně toho, že ji chtěli cvaknout jak si upravuje svoje šaty. Tahle holka se s tím prostě nemaže. 

Mám strach a jsem unavená: Chappell Roan vyjadřuje obavy z predátorského chování fanoušků

Klára Kišová / 26. 08. 2024

4. Hozier – Nobody’s Soldier

Minule byl Hozier na vrcholu se svojí pacifistickou skladbou Nobody’s Soldier. Dnes to stačilo na čtvrté místo.

Dr. Luke a jeho stíny: Kariéru úspěšného producenta málem ukončila zpěvačka Kesha

Soňa Pokorná / 09. 09. 2024

3. Jorja Smith – High

Jorja Smith je dnes na třetím místě. Mimochodem, tahle skladba je příslibem dalšího – už třetího – alba. Ale s informacemi se zatím hodně šetří. A tak přidáme fun fact, že její máma Jolene je v Británii uznávanou šperkařkou a designérkou. Takže Jorja asi nemá problém mít na každou akci nový šperk. 

2. Khalid – Heatstroke

Khalid v polovině prázdnin obohatil své portfolio o album Sincere, na kterém se hudebně podílela velká skupina islandských muzikantů. Khalid je vytěžil do 52 minut svého čerstvého alba, ze kterého tu máme singl Heatstroke.

1. Charlotte Plank – Nightshift

Tahle zpěvačka se už nějaký čas pohybuje na drum’n’bassové scéně. Po songu s Rudimental si Charlotte Plank troufla na předělávku skladby, kterou vždycky milovala a její velké díky míří ke dvojici Groove Armada. Ta laskavě svolila s užitím 23 let starého songu Superstylin’. I když. jak sama prozradila, má trochu problém s cizími samply, s tímhle se ale poprala skvěle. Nejahranějším songem Expres FM je Nightshift od Charlotte Plank.

Hvězdou Super Bowlu bude Kendrick Lamar: Oznámení vzbudilo na sociálních sítích smršť

Klára Kišová / 10. 09. 2024

Encyklopedie hudby: Jazz změnil svět, symbolizoval svobodu a je základem dalších stylů

Soňa Pokorná / 13. 09. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM