Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Hudba

Expres Top: Chappell Roan se chystá do legendární show, Remi Wolf vyráží do světa, indický rapper slaví úspěchy

Avatar photo Václav Mašinda
22. 09. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Končí nám 38. týden roku 2024. A kdo má rád statistiky propojené s hudbou, je tu dobře. Hodili jsme náš playlist do tabulek a víme, kdo je tady u nás na Expres FM nejhranější. V rámci Expres Top navíc představíme novinky tohoto týdne, protože ty se už příští týden najisto propíšou do pořadí našeho žebříčku. 

Neděle
17:00 – 18:00
Expres TOP
10 nejhranějších songů Expres FM + 5 novinek.
Václav Mašinda

Novinka: The Weeknd – Dancing In The Flames

První novinkou je Kanaďan Abel Tesfaye neboli The Weeknd. Ten plánuje vydat svoji šestou řadovku Hurry Up Tomorrow. Podle všeho by měla být venku ještě do konce roku a bude nejspíš poslední, kterou vydá pod uměleckým jménem The Weeknd. Nový singl Dancing In The Flames už slyšeli všichni, co se dívali na keynote Apple. Videoklip byl totiž kompletně natočen na nový iPhone 16 Pro Max. Další skladby pak představil na koncertu v Sao Paulo, obsahují hosty jako jsou Playboi Carti, Travis Scott nebo brazilská zpěvačka Anitta.

Tajemný vzkaz fanouškům: The Weeknd odtajnil název nového alba, datum vydání je ve hvězdách

Klára Kišová / 06. 09. 2024

Nová hudba: The Weeknd je zpět, slovenská kráska zní světově, lesbický love song nadchnul TikTok

Radek Bureš / 18. 09. 2024

10. Remi Wolf – Soup

Z kalifornského Palo Alta zpěvačka Remi Wolf vyrazila na svoji tour na podporu alba Big Ideas. Jede jen po Státech a Kanadě. Jako teaser využila song Soup.

Novinka: Franz Ferdinand – Audacious

10. leden je datum, kdy se můžeme těšit na šestou desku skotských Fanz Ferdinand. Alex Kapranos ji se svými kolegy pojmenovali The Human Fear a sám o tom řekl: „Když máte strach, je to známka toho, že ještě žijete.“ Album bude mít 11 tracků a jedním z nich je singl Audacious.

9. Disciples & Delilah – If I Stay

Už 11 let je na hudební scéně produkční trio Disciples. Prvního úspěchu se jim dostalo, když je vytáhl guru Pete Tong do svého Essential Mixu. To bylo v roce 2015 se singlem They Don’t Know. Posléze spolupracovali s Calvinem Harrisem nebo Davidem Guettou. Po několika letech mlčení se vrátili ve velkém stylu se singlem If I Stay.

Novinka: Zea – Backslide

Další nová hudba přišla od slovenské zpěvačky, modelky, tanečnice a také herečky Alžběty Ferencové. Tu znáte například jako kolegyni Jakuba Štáfka ze seriálu Policie Hvar nebo slovenské série Iveta Jana Hřebejka a Petra Kolečka. Její hudební jméno je Zea a má nový song Backslide.

8. A$AP Rocky – Tailor Swif

Tenhle chlapík ví, jak to voní ve švédském i americkém vězení, kde si pobyl za napadení ve Stockholmu a další úlety. Již brzy bychom se měli dozvědět, kdy přijde jeho čtvrté album Don’t Be Dumb, na kterém bude i song Tailor Swif.

Nový klip A$AP Rockyho vznikl na Ukrajině: Píseň, která naštvala fanoušky Taylor Swift, doprovází spektakulární video plné efektů

Klára Kišová / 10. 09. 2024

Novinka: Gigi Perez – Sailor Song

Další novinkou je zpěvačka Gigi Perez. Rodačka z New Jersey začala dělat hudbu ještě na střední se školní kapelou Wendy Lane. Po škole se dala na sólovou dráhu a podařilo se jí vydat EP How To Catch Fallling Knive. Navzdory tomu, že nebylo až tak úspěšné, jak by si asi přála, se jí podařilo předskakovat na koncertě Coldplay. Nyní tu má na Tiktoku trendující Sailor Song, se kterým se tento týden přehoupla na Spotify přes metu 90 milionů přehrání. 

7. Oden & Fatzo & Poppy Baskcomb – Tell Me What You Want

Dva plus jeden plus jedna. Otázkou je, zda francouzské trio Oden & Fatzo na svá britská vystoupení přibere i Poppy Baskcomb. Ale nakonec proč ne. Ona to bude mít za rohem a všichni na tom vydělají jako právě v tomto příběhu nazvaném Tell Me What You Want. 

Novinka: Lisa & Rosalía – New Woman

Poslední novinku tu máme od zástupkyně K-popu. Členka jihokorejských Blackpink Lisa tak dlouho posílala hudební srdíčka a obdivy skrz rádia a magazín Rolling Stones, až se nakonec sešla s uznávanou španělskou zpěvačkou Rosalií. Nebylo to ale úplně jednoduché, protože byla zasmluvněna pod labelem YG Entertainment, a tak si založila svůj vlastní Lloyd a samostatná kariéra se mohla rozběhnout. Singl New Woman napsaly Lisa a Rosalía společně se švédským superproducentem Maxem Martinem a jeho krajankou, zpěvačkou Tove Lo. 

Koncerty a merch patří do pravěku: K-pop je součástí korejské diplomacie

Pierre Beneš / 06. 10. 2023

Korejský vývozní artikl, který vzniká s podporou vlády: K–pop pomalu ovládá svět

Carlito Brigante / 15. 09. 2023

Švédský hitmaker, který se vyhýbá publicitě: Max Martin v počtu hitparádových triumfů dohnal Johna Lennona

Soňa Pokorná / 03. 09. 2024

6. Jungle – Let’s Go Back

Jungle jsou nově trojicí, když k sobě Josh Lloyd-Watson a Tom McFarland přibrali zpěvačku, se kterou stejně už dlouho spolupracovali, Lydii Kitto. Nová hudba stylově navazuje na album Volcano. 

5. Coldplay & Little Simz & Burna Boy & Elyanna & Tini – We Pray

Malé kluby jsou důležité. Kde myslíte, že začínají malé kapely, než se stanou velkými? Právě v nich. A na to konto slíbil Chris Martin propojení s nadací Music Venue Trust, která se stará o místní kluby, že 10 procent z výtěžku z koncertů půjde právě tam. Řekl bych, že provozovatelům klubů ve Spojeném království ukápla slza s velkými díky. Navíc 50 procent vstupenek bude za dumpingovou cenu pro místní, kde se koncert bude odehrávat. Cenovka má být opravdu friendly, 20 liber. Coldplay aktuálně bodují s nahrávkou We Pray, na které participují i Little Simz, Burna Boy, Ellyanna a Tini. 

4. Charlotte Plank – Nightshift

Australsko-britská zpěvačka Charlotte Plank má v diskografii jen jedno EP a pár singlů. Její vokál hned dvakrát využili kolegové z Rudimental, spolupracovala i dalšími drum’n’bassovými producenty. Její jméno navíc najdeme v seznamu členek uskupení Loud LDN, tedy žen, které v Londýně, potažmo na Ostrovech, dělají hluk. Spolu s Charlotte na něm jsou Piri, Venbee, Issey Cross a další mladé naděje britské taneční scény. 

3. Sabrina Carpenter – Taste

Když bylo Sabrině Carpenter 10 let, začala dávat na Youtube svá videa, kde zpívá skladby od Adele nebo Christiny Aguilery. Pěveckého talentu si všiml otec a v jejich domě v Pennsylvánii postavil domácí studio. Posléze skončila na třetím místě pěvecké soutěže The Next Miley Cyrus Project. Dnes je už hvězdou i ona a chystá se na spolupráci  s Christinou Aguilerou. 

Nová spolupráce na obzoru: Sabrina Carpenter se spojí s největší konkurentkou Britney Spears

Klára Kišová / 19. 09. 2024

2. Hanumankind & Kalmi – Big Dawgs

Sooraj Cherukat alias Hanumankind se proslavil před pěti lety na domácím indickém trhu. Průlom do zbytku světa přišel až letos ve spolupráci s krajanem Kalmim a singlem Big Dawgs.

1. Chappell Roan – Hot To Go!

Na televizi NBC vstupuje do své padesáté sezony legendární Saturday Night Live. Touhle show prošla spousta osobností, některé i opakovaně. V listopadu svou velkou premiéru zažije i zpěvačka Chappell Roan. Možná tam potvrdí své pocity z podivného až strašidelného chování fanoušků, se kterými se svěřila na TikToku. Ptala se, proč mají lidé pocit, že na ni mohou křičet z auta, zlobit se na ni za to, že se odmítá fotit, pronásledovat ji nebo jinak obtěžovat, a to jen kvůli jejímu statusu celebrity. 

Mám strach a jsem unavená: Chappell Roan vyjadřuje obavy z predátorského chování fanoušků

Klára Kišová / 26. 08. 2024

Další hvězda v lasvegaské Sphere: Sázkaři favorizují na příští rezidenci Lady Gaga

Klára Kišová / 18. 09. 2024

Nenávidím Taylor Swift: Donald Trump se pustil do popové hvězdy kvůli podpoře Kamaly Harris

Klára Kišová / 16. 09. 2024

Nezapomenutelné koncertní okamžiky: Křičící davy, dokonalá souhra s diváky, miliony lidí na pláži i vizionářská show v kulisách Moskvy

Soňa Pokorná / 12. 09. 2024

Svalovec s country legendou, Pán temnot s popovou princeznou nebo operní pěvec naroubovaný k rockerům: Duety, které překvapily fanoušky i odborníky

Pavel Kučera / 19. 09. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM