Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
VIP

Zůstane za mřížemi: P Diddy s žádostí o propuštění na kauci neuspěl

Klára Kišová
23. 09. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Sean Combs alias P Diddy zůstane ve vazbě. Soudce Robyn F. Tarnofsky zamítl žádost o propuštění na kauci, protože neexistují žádné páky, které by zajistily Combsovu účast u soudu. Combsův právník Marc Agnifilo navrhl kauci ve výši 50 milionů dolarů zajištěnou majetkem v Miami. I tak byla zamítnuta a rapper zůstává ve federální vazbě.

Další díly (1032)

Combsovi právníci podali odvolání proti rozhodnutí, ve kterém tvrdí, že neexistuje riziko útěku a Combs nepředstavuje hrozbu pro společnost. Navrhují, aby byly v jeho rezidenci omezeny ženské návštěvy pouze na rodinné příslušnice, navíc by podstupoval pravidelné drogové testy. Rapper, který se u federálního soudu na Manhattanu prohlásil za nevinného, čelí obviněním, která mohou vést k trestu minimálně 15 let, případně až doživotí. Obhajoba argumentovala tím, že projevil „akt dobré vůle“, když se dobrovolně vrátil z Miami do New Yorku, aby se přihlásil úřadům, vzdal se svého pasu a učinil kroky k prodeji svého soukromého letounu.

Obžaloba všechna tvrzení vyvrátila a kontrovala prohlášením, že existuje riziko útěku, Combs představuje nebezpečí pro komunitu a opakovaně maří spravedlnost. Jeho bohatství mu podle úřadů umožňuje uprchnout bez povšimnutí a navíc jej prohlásili za „sériového násilníka a sériového zdržovače“. Obžaloba dodala, že Combs v průběhu vyšetřování kontaktoval údajné oběti a svědky, aby  „šířil falešné narativy“ a „přitáhl oběti na svou stranu“.

Podle obžaloby Combs v průběhu mnoha let organizoval několikadenní orgie, známé jako freak-offs, kde ženy byly nuceny k sexu s mužskými prostitutkami, někdy před kamerou, často za použití drog včetně ketaminu. Oběti poté potřebovaly infuze, aby se zotavily. Obvinění zahrnují i násilné činy, jako je bití, kopání a vláčení žen za vlasy. Podle dokumentů se tyto akce odehrávaly mezi lety 2009 a 2024 a účastnilo se jich mnoho žen, které byly k sexu donuceny pod vlivem drog. Obžaloba má k dispozici důkazy v podobě hotelových záznamů a videozáznamů. Kromě těchto obvinění se Combs měl v roce 2011 účastnit únosu osoby pod hrozbou zbraně a zapálení auta pomocí Molotovova koktejlu.

Jednou z poškozených má být i Diddyho někdejší přítelkyně, zpěvačka Cassie

Billie Eilish a Finneas proti extremistům: Slavní sourozenci posílají lidi k volbám, podpořili Kamalu Harris

Klára Kišová / 23. 09. 2024

Dalším důležitým důkazem v případu je video z roku 2016, na němž Combs napadl svou tehdejší přítelkyni, zpěvačku Cassie, v hotelové chodbě. Video bylo použito k podpoře tvrzení, že Combs má dlouhou historii násilného chování a snah o zakrývání pravdy, protože se snažil uplatit i hotelový personál, jak tvrdí obžaloba. Combsův právník se snažil zlehčit incidenty tvrzením, že jeho klient se pouze „dostal do problémů s více ženami“, mluvil o svém klientovi jako o „nedokonalém člověku“, vztah s Cassie označil za „vzájemně toxický“. Agnifilo také tvrdil, že obvinění z obchodování s lidmi jsou nepřiměřená a že „každý chtěl být součástí“ těchto setkání, čímž zpochybnil argumenty prokuratury o nátlaku a zneužívání. Dále obhajoba poukazovala na to, že Cassie požadovala od Combse 30 milionů dolarů, aby zastavila vydání knihy o jejich vztahu. Poté, co Combs odmítl, došlo na občanskoprávní žalobu, která byla vyřešena „velkým šekem“. Právníci obhajoby trvají na tom, že freak-offs byly plně konsensuální a že vláda neoprávněně zasahuje do Combsova soukromí. Přesto však zůstává Combs ve vazbě a jeho právní tým se nadále snaží o propuštění na kauci.

Rapper je podle zdrojů magazínu People aktuálně v cele pro sebevrahy v brooklynském Metropolitan Detention Center. Není známo, zda má Combs sebevražedné tendence, ani jak dlouho je umístěn ve speciální cele. Zdroje uvádějí, že jde o preventivní opatření, protože Combs je v šoku a jeho duševní stav je nejasný.

Sean Combs alias P Diddy byl zatčen v New Yorku: Jednou z jeho obětí je prý i Justin Bieber

Klára Kišová / 17. 09. 2024

Manžel Nicki Minaj si odpykává domácí vězení, jeho rejstřík ale zahrnuje znásilnění i vraždu

Denisa Grofová / 09. 08. 2022

Zvrácené rodinné dědictví: Krasavec Armie Hammer byl označen za kanibala a násilníka, v jeho rodině je to ale běžná praxe

Carlito Brigante / 04. 01. 2023

Hudebníci za mřížemi

Redakce / 08. 09. 2021
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM