Expres ráno /
Celý playlist
Rozhovory

Skyline: Novou desku jsme přizpůsobili živému hraní, máme nejlepší ohlasy za posledních deset let

Markéta Žilinská
26. 09. 2024

Kapela Skyline, která svou historii píše už od roku 1997, vydala letos v létě nové album Superpowers a chystá se vyrazit na turné. Nejen o tom si na Expres FM přišli popovídat kapelník a bubeník Radek Bureš a frontman Jakub Bína aka MC Jacob.

Další díly (23)

Novou desku Superpowers jste natočili s novou zpěvačkou Natálií Míšovou aka Nvtvlie. Jak se tahle změna propsala do fungování vaší kapely?
Jacob: Vždycky říkám, že je to práce s jiným hudebním nástrojem, který samozřejmě ale není jenom nástroj, má nějaké city, mluví a vyjadřuje se, takže je to samozřejmě vždycky velká změna v chodu kapely. Samozřejmě ten člověk nedává jenom vokál, ale přispívá i ostatními věcmi a snaží se přidat třeba něco i z vlastní hlavy, co by kapele mohlo pomoct. Tohle vždycky kapelu trošku změní.  

Radek: Ale bylo to asi těžké hlavně pro ni. My jsme už nějak zaběhlí, taky jsme o trošku starší a Natálie říkala, že to je, jako by každý víkend trávila se svým tátou krát pět. Ale od začátku byla úplně v pohodě. Naty je trošku jiná, než naše předchozí zpěvačka Marka Rybin. Ta věci moc neřeší, kdežto Naty je taková analytická, takže i v tvorbě hodně přemýšlela co a jak. Ale je to dobré, je super a hrozně talentovaná. Myslím, že to je na té desce hodně znát.

Teepee: Náš vztah se neustále proměňuje, písně na nové desce odráží i témata našeho přátelství

Veronika Koloušková / 19. 09. 2024

S novou deskou už poměrně brzy vyrazíte turné, které zahájíte křtem. Co chystáte?

Jacob: 7. listopadu chystáme pražský Lucerna Music Bar. A tam to oficiálně pokřtíme a spustíme celé turné, které bude pokračovat až do jara s nějakými pauzami. Vlastně celou dobu budeme jenom hrát, budeme jezdit po městech a užívat si, že už tu desku máme venku, zkoušet, co bude fungovat, co je nejlepší naživo. A co jsme teď měli šanci poznat, tak si myslím, že jsou to podle mě nejlepší ohlasy na desku za posledních třeba deset let.

Radek: A je hodně designovaná i zvukově na to, aby to naživo fakt fungovalo a ty první věci, co už hrajeme, fungují fakt dobře. Ale lidi se nemusí bát, že bychom na nich něco testovali. Samozřejmě dojde i na všechny klasické songy, které mají všichni rádi, takže nebojte se a přijďte. Desku budeme na turné prodávat na vinylu. My jsme nikdy vinyl neměli, teď je to poprvé a je to limitovaná edice tří set kusů. Takže kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Jak se zpěvačka Nvtvlie vypořádala s věkovým rozdílem v kapele? Jaké plány mají Skyline do budoucna a jak se podařilo Jacobovi dostat na pódium společně s Depeche Mode? 
To se dozvíte, když si poslechnete celý rozhovor v úvodu článku! 

Archiv rozhovorů Expres FM najdete na našem webu v rubrice Rozhovory, na podcasty.cz a streamovacích platformách Spotify a Apple Podcasts

Na rozhovor dorazili Radek (vlevo) a Jacob

Adam Ernest: Když do něčeho jdu, vím proč, zpětně se za nic nestydím

Petr Novák / 13. 08. 2024

Márdi: Po prvním koncertu před 30 lety jsem chtěl Vypsanou fixu rozpustit

Veronika Koloušková / 27. 06. 2024

David Žbirka: S příjmením Žbirka se žije dobře, když lidé nemají blbé otázky

Petr Novák / 13. 06. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM