Expres ráno /
Celý playlist
Hudba

Expres Top: Jungle jsou nově trojice, Sabrina Carpenter sbírá chválu, Chappell Roan napsala hymnu pro roztleskávačky

Avatar photo Václav Mašinda
29. 09. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Jsou věci, které vám v životě dělají radost. Když přijde výplata, když vás doma pochválí, že se vám něco povedlo (nebo minimálně nic nepokazíte), když si zajdete na dobré jídlo nebo když slyšíte svoji oblíbenou hudbu. A to například v podobě Expres Top. Nejhranější a nejnovější kousky našeho playlistu nabízíme neděli co neděli na Expres FM.  

Neděle
17:00 – 18:00
Expres TOP
10 nejhranějších songů Expres FM + 5 novinek.
Václav Mašinda

Novinka: Jamie xx & Romy & Oliver Sim – Waited All Night

Z nové hudby jsme vybrali singl od Jamieho xx. Ten minulý pátek vydal svoji druhou sólovou desku In Waves, jejímž nahráváním se zabýval čtyři roky. A ve studiu s ním se postupně potkali djka Honey Dijon, Švédka Robyn, Panda Bear nebo Avalanches. V neposlední řadě se sešel i s členy své domovské kapely The xx, Oliverem Simem a Romy. S nimi vyladili v pořadí šestý singl z desky Waited All Night. Během nahrávání navíc zjistili, že si docela chybí a že by bylo fajn jako kapela udělat nějaký nový materiál. 

10. Franz Ferdinand – Audacious

Do ledna si budeme muset počkat na nové album Franz Ferdinand, které dostalo název The Human Fear. Vychází dva roky po výběru největších hitů téhle skotské party Hits To The Head. Audacious je na desáté pozici nejhranější hudby Expres FM.

Novinka: Tate McRae – It’s OK I’m OK

Kanadská zpěvačka Tate McRae nejvíc followerů na sítích posbírala díky megahitu Greedy. Fanoušci čekali, co přijde dál. A už se dočkali. Je tu singl It’s OK I’m OK, za kterým vyrazila do Švédska za dvojicí Ilya a Savan. Ti stojí za hity Ariany Grande, Sama Smithe, Christiny Aguilery. Tate McRae prozradila, že má takovou tvůrčí manýru: Dokud nedodělá rozpracovanou skladbu, tak nejí. Někdy už je na pokraji sil, ale prostě to tak má. 

9. Gigi Perez – Sailor Song

Toto je zpěvačka a skladatelka narozená v New Jersey, která vyrostla na Floridě. Gigi Perez poprvé dosáhla úspěchu v roce 2021 se svou písní Sometimes (Backwood), která od té doby nasbírala 57,9 milionů oficiálních streamů v USA. Vloni vydala své debutové osmiskladbové EP How To Catch A Falling Knife a letos další tři písně. A tou třetí debutovala v první stovce Billboard Hot 100. 

Novinka: Fontaines D.C. – Here’s The Thing

Pokud někomu složí poklonu Elton John, něco to znamená. A právě o kapele z Dublinu mluvila tahle legenda v superlativech. Fontaines D.C. označil za nejlepší současnou kytarovou kapelu na světě. A jeho slova jsou podepřena nadšenými recenzemi z Metacritic na jejich čtvrtou desku Romance. Z té pochází  i singl Here’s The Thing.

Nová hudba: Fontaines D. C. aspirují na album roku, Jamie xx se spojil se spoluhráči z kapely, domácí teepee pokřtí novou desku

Radek Bureš / 25. 09. 2024

8. Lisa & Rosalía – New Woman

Lisa je sice z Thajska, ale jinak byla nebo asi ještě je členkou jihokrejského seskupení Blackpink. Poté, co se vrhla na sólovou dráhu, se stala jednou z nejsledovanějších a nejúspěšnějších zpěvaček světa. A za to mohl její song Money s více než miliardou přehrání. Nově boduje společným songem se španělskou hvězdou Rosalií. Duet, nad nímž má patronaci švédský superproducent Max Martin, se jmenuje New Woman. 

Švédský hitmaker, který se vyhýbá publicitě: Max Martin v počtu hitparádových triumfů dohnal Johna Lennona

Soňa Pokorná / 03. 09. 2024

Koncerty a merch patří do pravěku: K-pop je součástí korejské diplomacie

Pierre Beneš / 06. 10. 2023

Novinka: The Blessed Madonna & Kylie Minogue – Edge Of Saturday Night

Americká djka a producentka Marea Stamper neboli The Blessed Madonna měla nápad na tenhle hit uložený v šuplíku od roku 2020, ale nyní přišla ta pravá chvíle. S australskou divou Kylie Minogue stvořila víkendovou hymnu, u které můžeme jen litovat, že nepřišla před prázdninami. Protože pak by všichni v ostatní v souboji o hit léta pohořeli.

Kylie Minogue chystá dokument: Dlouhý a krvavý boj o práva vyhrál Netflix

Michaela Dočkalová / 14. 06. 2024

7. Remi Wolf – Soup

Sedmé místo má zpěvačka, která má své kořeny v Persii, Rusku a na Sicílii. Nejen tenhle mix jí dělá zajímavou. V první řadě je to její hudba a hlavně druhé album Big Ideas, které vyšlo letos. Remi z něj do éteru sype jeden hit za druhým. 

Novinka: Teepee – Mindless

A dospěli jsme k poslední novince, kterou jsme našli u českého dua teepee. Mohli se jmenovat T a M jako Tereza a Mirek. Ale nakonec z toho je zmiňované teepee. Jejich nové album se nahrávalo v Berlíně a vyšlo v pátek 13. září. Náhoda tomu chtěla, že ho pojmenovali stejně jako Adrian T Bell svou novinku, tedy Blue Moon Rising. I na tohle téma Teera a Mason mluvili v nedávném rozhovoru na Expres FM.  

Teepee: Náš vztah se neustále proměňuje, písně na nové desce odráží i témata našeho přátelství

Veronika Koloušková / 19. 09. 2024

6. The Weeknd – Dancing In The Flames

Kanadský zpěvák The Weeknd  ještě letos přijde na trh s novým albem Hurry Up Tomorrow. Už s prvním singlem přišla chvála ohledně návratu zvuku a lehkosti hudby 80. let. Ten singl má jméno Dancing In The Flames.

Tajemný vzkaz fanouškům: The Weeknd odtajnil název nového alba, datum vydání je ve hvězdách

Klára Kišová / 06. 09. 2024

5. Hanumankind & Kalmi – Big Dawgs

Minulý týden byl Hanumankind s Kalmim na druhém místě, ale víc z toho už nevymáčkne. Tentokrát je to pro tuhle indickou dvojku pětka.

4. Chappell Roan – Hot To Go!

Chappel Roan se ve skutečnosti jmenuje Kayleigh Amstutz, umělecké jméno si změnila na počest svého dědy Dennise Chappella. Skladbu Hot To Go! napsala 14 dní před svým turné Naked In North America. Potřebovala hymnu ve stylu YMCA nebo cheerleaders a to se bezezbytku naplnilo.

S depresí na turné: Chappell Roan se s návštěvníky koncertů otevřeně baví o svém psychickém zdraví

Klára Kišová / 24. 09. 2024

3. Oden & Fatzo & Poppy Baskcomb – Tell Me What You Want

Když hrají francouzští Oden & Fatzo svoje živé sety, je to parádní hudebně barevná party. A když míchají nové tracky ve studiu, je v tom ještě víc energie. Vokál Poppy Baskcomb tomu taky dost přidává. Jejich společná práce se jmenuje Tell Me What You Want.

2. Sabrina Carpenter – Taste

Dvojku má zpěvačka, jejíž teta Nancy Cartwright promlouvá hlasem Barta v Simpsonových. Sabrina Carpenter dokázala vystoupit ze stínu svých tří starších sester, její nejnovější album Short n’ Sweet je teprve druhé v její dospělé kariéře. A je opravdu velmi vyvedené. 

Šaty po Madonně a polibek po vzoru Britney Spears: Sabrina Carpenter vzdala hold popovým ikonám

Klára Kišová / 16. 09. 2024

1. Jungle – Let’s Go Back

Od dob, kdy se Lydia Kitto jako host zapojila do tvorby kapely Jungle, dostala jejich hudba vzletné vokály a lehkost. To se promítlo naplno do alba Volcano, na kterém je podepsaná pod všemi skladbami. A tak se s hostující zpěvačky stala třetí členka Jungle. Momentálně je toto trio na tripu po Státech. Až se v listopadu vrátí do Londýna, nejspíš se zavře do studia a bude se pracovat na dalším novém albu, ze kterého máme první úlovek na prvním místě nejhranějších písní pro 39. týden. Jmenuje se Let’s Go Back. 

Billie Eilish vede fanoušky k ekologii: Na její koncerty půjdeme pěšky s rostlinným jídlem v ruce

Klára Kišová / 27. 09. 2024

Skyline: Novou desku jsme přizpůsobili živému hraní, máme nejlepší ohlasy za posledních deset let

Markéta Žilinská / 26. 09. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM