Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
VIP

Více než 120 dalších obětí: Na P Diddyho se valí lavina žalob, hrozí mu doživotí

Klára Kišová
03. 10. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Dva týdny poté, co byl rapper Sean Combs alias Diddy obviněn, texaský právník oznámil, že se chystá podat lavinu civilních žalob. Tony Buzbee z Houstonu na tiskové konferenci sdělil, že jeho právní kancelář spolu s kalifornskou firmou AVA Law Group zastupuje více než 120 lidí, kteří mají v úmyslu podat žaloby proti Combsovi kvůli sexuálnímu zneužívání.

Hubnutí, přibírání i stesk po rodině: Orlando Bloom kvůli roli málem zemřel

Michaela Dočkalová / 03. 10. 2024

„Odhalíme všechny, kteří umožnili, aby se toto chování dělo za zavřenými dveřmi,“ prohlásil Buzbee. „Budeme sledovat tuto záležitost bez ohledu na to, koho důkazy usvědčí.“ Pokud se žaloby podaří podat, rozsah obvinění proti Diddymu se výrazně rozšíří. Dvanáct obětí podalo civilní žaloby za sexuální zneužívání a federální prokurátoři v soudních dokumentech uvedli, že existují „desítky obětí“ zapojených do jejich případu zahrnujícího vydírání a obchodování s lidmi. Buzbee uvedl, že jeho kancelář kontaktovaly tři tisíce lidí a že jeho firma nadále ověřuje nové žalobce. Údajné incidenty sahají až do roku 1991 a 25 obětí bylo v době údajného napadení nezletilých.

Jednotlivé žaloby

Buzbee upřesnil, že žaloby nebudou podány jako hromadná žaloba, ale jako desítky samostatných žalob, a to dokonce v různých státech. Právník plánuje začít podávat žaloby během příštích 30 dnů. Combsova právnička Erica Wolff se po tiskové konferenci proti obviněním ostře ohradila a slíbila, že její tým bude proti všem žalobám bojovat. „Pan Combs rozhodně a kategoricky popírá jakékoli tvrzení o sexuálním zneužívání, včetně obvinění týkajících se nezletilých. Je připraven očistit své jméno u soudu,“ uvedla Wolff.

Jednu z první vlny civilních žalob podala i Combsova někdejší přítelkyně, zpěvačka Cassie

Rozsáhlá zločinecká operace

Sean Combs, dříve známý jako Puff Daddy nebo P. Diddy, byl dlouho jednou z nejmocnějších postav v hudebním průmyslu. Federální prokurátoři ve své žalobě z minulého měsíce tvrdí, že Combs vedl po desetiletí rozsáhlou zločineckou operaci s cílem uspokojit své sexuální potřeby. Prokurátoři v obžalobě uvádějí, že Combs zneužíval, vyhrožoval a nutil ženy i další lidi ve svém okolí, aby chránili jeho pověst a utajovali jeho chování. K tomu údajně využíval své zaměstnance, zdroje a vliv svého podnikatelského impéria. Obvinění zahrnují takzvané „freak offs“, kdy Combs a další údajně nutili oběti užívat drogy a poté je přiměli k sexu s mužskými prostituty. Oběti byly údajně zastrašovány, aby mlčely. Pokud bude Combs odsouzen za všechna obvinění, hrozí mu doživotí.

Zkušenosti s hromadnými žalobami

Tony Buzbee již není v hromadných žalobách nováčkem. Magazín Billboard přípomíná, že po tragédii na festivalu Astroworld v roce 2021 jeho právní firma zastupovala desítky obětí, které podaly žaloby proti Live Nation, Travisovi Scottovi a dalším. Některé z těchto žalob jsou stále živé.

Sean Combs alias P Diddy byl zatčen v New Yorku: Jednou z jeho obětí je prý i Justin Bieber

Klára Kišová / 17. 09. 2024

Zůstane za mřížemi: P Diddy s žádostí o propuštění na kauci neuspěl

Klára Kišová / 23. 09. 2024

Zvrácené rodinné dědictví: Krasavec Armie Hammer byl označen za kanibala a násilníka, v jeho rodině je to ale běžná praxe

Carlito Brigante / 04. 01. 2023

Manžel Nicki Minaj si odpykává domácí vězení, jeho rejstřík ale zahrnuje znásilnění i vraždu

Denisa Grofová / 09. 08. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM