Expres Drive /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: The Cure konečně vydají nové album, nejlepší letošní deska dostala speciální verzi, Tom Odell má díky remixu našlápnuto na hit podzimu

Avatar photo Michal Plšek
16. 10. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Dlouhých 16 let čekali fanoušci The Cure na nové album party kolem Roberta Smithe. Dočkají se už 1. listopadu, zatím se musí spokojit s druhou singlovou ochutnávkou. Do Prahy míří drum’n’bassová hvězda Andy C, která čerstvě září s novým hitem, na kterém spolupracovala i Becky Hill. Charli XCX podpořila zájem o své album Brat, mimochodem nejlépe hodnocenou letos vydanou desku, novou remixovou verzí plnou hvězdných hostů. Do playlistu Expres FM míří i Tom Odell s Lost Frequencies a brněnská kapela prázdniny, 

Expres Top: The Weeknd zlomil další rekord, Jamie xx míří do Česka, irští pankáči sklízejí chválu za nové album

Michal Plšek / 13. 10. 2024

The Cure – A Fragile Thing

Už 1. listopadu vydají legendární The Cure konečně nové album po dlouhých šestnácti letech. Novinka se bude jmenovat Songs Of A Lost World. Tohle je z ní druhý a opět skvělý singl, který s přehledem navazuje na největší klasiky jedné z nejvlivnějších kapel historie.

Depresář, který umí ukázat i veselou stránku: Rozčepýřený zpěvák The Cure slaví 65. narozeniny

Pavel Kučera / 19. 04. 2024

Andy C & Becky Hill – Indestructible

Andrew John Clarke patří k nejúspěšnějším drum’n’bassovým djům a producentům. Skladba Indestructible je jeho historicky první spolupráce se zpěvačkou Becky Hill. Paradoxní je, že základy společné skladby vznikly už před devíti lety, ale oficiálně vyšla až nyní. Mimochodem, Andy C už tento pátek 18.10. zahraje v pražském klubu Roxy.

Charli XCX & Ariana Grande – Sympathy Is A Knife

 Charli XCX vydala minulý týden skvělé remixové album, na kterém jsou nové verze skladeb z letošního úspěšného alba Brat. Remixové album se jmenuje vtipně Brat And It’s Completely Different But Also Still Brat a objevuje se na něm celá řada hvězděných jmen, jako Billie Eilish, Robyn, The 1975, Lorde nebo Troye Sivan. My do playlistu nasazujeme novou verzi skladby Sympathy Is A Knife, s níž vypomohla zpěvačka Ariana Grande.

Neposedná Charli XCX: Z teenagerské hvězdičky se stala výraznou osobností světového popu se sklony k aktivismu

Carlito Brigante / 02. 08. 2024

Lost Frequencies & Tom Odell – Black Friday (Pretty Like The Sun)

Skladba Black Friday pochází původně ze stejnojmenného alba, které Tom Odell vydal začátkem tohoto roku. Tohle je však její nová remixová verze, o kterou se postaral belgický dj a producent Lost Frequencies. Podle čísel na streamingových službách má našlápnuto stát se velkým hitem tohoto podzimu.

Prázdniny – Colorblind

Prázdniny jsou nadějná indiepopová čtveřice z Brna, svou tvorbu označují jako „bedroom pop z Králova Pole“. Tohle je jejich nejnovější singl, který je podle kapely zatím „nejpopovější“ věc, co kdy udělali.

Vidí zvuky jako barvy: Biografický film Pharrella Williamse přináší pohled na synestezii

Klára Kišová / 15. 10. 2024

První producentský počin proměnil ve sbírku Grammy: Finneas O’Connell zazářil po boku sestry Billie Eilish

Soňa Pokorná / 15. 10. 2024

Je třeba zabít rodiče: Seriál o bratrech Menendezových vám ulepí mozek, nedává však jasné odpovědi

Iva Růžičková / 14. 10. 2024
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM