Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

A Oscara získává... Favority na cenu za nejlepší původní píseň jsou Miley Cyrus, Ed Sheeran a Pharrell Williams

Klára Kišová
23. 10. 2024
Nechce se vám číst? Článek si můžete i poslechnout

Každý rok přitahuje kategorie Nejlepší původní píseň pozornost fanoušků hudby i filmu. Podle Variety to vypadá, že při nadcházejícím předávání Cen Akademie opět uvidíme souboj těžkých vah hudebního průmyslu. Mezi hlavními adepty na toto prestižní ocenění jsou Miley Cyrus, Lady Gaga, Pharrell Williams a Ed Sheeran. 

Cher a Dua Lipa roztančily sál, pocta hiphopovým legendám dojala: Nezapomenutelné okamžiky ceremoniálu Rock’n’rollové síně slávy

Klára Kišová / 21. 10. 2024

Miley Cyrus, která triumfovala na Grammy se svou písní Flowers, má pro tento rok šanci získat Oscara s písní Beautiful That Way, kterou napsala spolu s Lykke Li a Andrewem Wyattem. Pokud by se jí podařilo získat nominaci, mohla by být blízko k prvnímu Oscaru své kariéry. Snímek The Last Showgirl, v kterém píseň zazní, měl premiéru na filmovém festivalu v San Sebastianu, do širší distribuce půjde v prosinci v USA a v lednu ve zbytku světa. 

Dojemné vyznání na koncertě: Justin Timberlake a Jessica Biel oslavili výročí, jejich lásku nezničila ani údajná nevěra

Michaela Dočkalová / 17. 10. 2024

Ed Sheeran, jedna z největších hvězd současné hudby, se také zapojí do závodu s písní Under The Tree z filmu autora Lásky nebeské Richarda Curtise Tenkrát na Vánoce (That Christmas). Pharrell Williams, který je na Oscarech veteránem, má letos dvě šance – jednu za píseň Piece By Piece ze svého stejnojmenného životopisného filmu (český název je Život v kostce) a druhou za Double Life z animovaného hitu Já, padouch 4 (Despicable Me 4).

Grammy za nejlepší country album může získat popová hvězda: Šanci má Beyoncé i Post Malone

Klára Kišová / 16. 10. 2024

Nezapomeňme na Lady Gaga, která má šanci získat nominaci za titulní píseň z Joker: Folie à Deux. Pokud jí to vyjde, mohlo by to být další ocenění v její úspěšné kariéře. Otázkou je, zda se propadákem, jakým pokračování Jokera je, budou akademici zabývat. Můžeme se také těšit na písně z animovaných filmů, jako jsou Moana 2, Mufasa: The Lion King a The Wild Robot, které mají potenciál okouzlit jak diváky, tak Akademii.

Kromě prověřených jmen může přijít překvapení. V netflixovském filmu Emilia Pérez můžeme slyšet dvě silné skladby – El Mal a Mi Camino – vytvořené talentovanými skladateli Clémentem Ducolem a Camille. Režisér Jacques Audiard se dokonce podílel na psaní textu k písni El Mal, což by se akademikům mohlo líbit.

Hlasujte pro svého favorita

Předpovědi na Oscary 2025 jsou jasné, ale budeme muset počkat na samotný ceremoniál, který se uskuteční 2. března. Respektive na oznámení nominací 17. ledna. S tak silnou konkurencí se můžeme těšit na další napínavý rok, plný výjimečných hudebních momentů a oslav velkých talentů.

Facka, pěstní souboj i nejslavnější selfie: Momenty oscarové ceremonie, které nevymažeme z paměti

Carlito Brigante / 12. 03. 2023

Česká stopa na Oscarech: Cenu akademie má víc krajanů, než byste si mohli myslet

Václav Šilpoch / 07. 03. 2024

Jak dlouho čekal na Oscara Leo DiCaprio a kterým filmem startoval Forman v Hollywoodu? Vyzkoušejte své znalosti

Michal Plšek / 13. 09. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM